OVO JE NAJVEĆA KRAĐA I PREVARA U ISTORIJI SPORTA! Srbinu oteli medalju, on zagrmeo: Krvavim radom i čudom sam osvojio srebro!
Foto: Printscreen / RTS

svašta je rekao

OVO JE NAJVEĆA KRAĐA I PREVARA U ISTORIJI SPORTA! Srbinu oteli medalju, on zagrmeo: Krvavim radom i čudom sam osvojio srebro!

Ostali sportovi -

Srpskom paraolimpimpijcu Nebojši Đuriću oduzeta je srebrna medalja, koju je u petak uveče osvojio na Paraolimpijskim igrama u Parizu!

Đurić je stigao do srebra stigao u disciplini bacanje kugle F55 i završio je drugi, iza Bugarina, Ruždija Ruždija sa najboljim hicem od 11.98 metara, što je ujedno i njegov najbolji rezultat ove sezone.

Bronzana medalja, pripala je Poljaku, Lehu Stoltmanu, koji je bacio osam centimetara slabije.

Ipak, srebro mu je oduzeto na skandalozan način, a Paraolimpijski komitet Srbije uložio je žalbu na odluku organizatora.

Posle velikog skandala svoje utiske izneli su Nebojša Đurić i njegov trener Miloš Zarić.

- Sve je bilo u redu, i u "call room-u" stolica je prošla regularno. Oni su se žalili bezveze, mi kao na vreme nismo došli da iskažemo našu žalbu jer smo tek jutros otišli u oficijalni centar - rekao je Miloš Zarić, trener Nebojše Đurića.

Sa druge strane, Đurić je bio vidno besan, nezadovoljan, ali i emotivan.

- Ovo je verovatno jedna od najvećih krađa i prevara u istoriji paraatletskog sporta. Došao sam kao sedmi ili osmi favorit, na kraju sam medalju osvojio čudom i krvavim radom kako mojim kako trenera. Zahvalio bih se čitavoj naciji i našim porodicama, prijateljima svima koji su nas bodrili, osećali smo tu podršku. Hvala narodu koji nas prati, medijima i našoj kući RTS koja nas prati, nadamo se da ćemo uvek imati podršku - rekao je u izjavi za RTS.

Šta se sve dešavalo u slučaju Nebojše Đurića možete pročitati na sledećim linkovima:

BONUS VIDEO:

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track