Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo Australijan opena.

Ivanovićeva je noćas u drugom kolu pobedila Letonku Letonku Anastasiju Sevastovu 2:0, po setovima 6:3, 6:3. Naša teniserka igraće u trećem kolu protiv Amerikanke Medison Kijz, koja je bila bolja od Kazahstanke Jaroslave Švedove.

"Sjajan je osećaj biti ponovo na Rod Lejver areni, navijači sjajni ste. Uživam da igram ovde, ovo je jedan od mojih omiljenih terena na svetu. Uvek je lepo vratiti se. Nekoliko puta sam tokom predsezone ovde bila. Trudila sam se da radim na fitnesu pre dolaska ovde, bilo je potrebno da to popravim u odnosu na prošlu sezonu. Zaposlila sam novog trenera, radili smo mnogo stvari kao prevenciju povreda. Svaki meč je definitivno težak. Mnogo je teških duela čak i u prvom kolu, ali ja sam veoma srećna što sam prošla. Hvala navijačima, sjajni ste i toliko ste uzbuđeni zbog tenisa", rekla je Ivanovićeva posle pobede.



Jelena Janković nije uspela da se plasira u treće kolo, pošto je poražena od Nemice Laure Sigemund 2:1, po setovima 3:6, 7:6, 6:4.


"Imala sam svoju šansu, set viška i brejk prilike. Nisam dobro riternirala, lopta nije ni prelazila servis-polje. Ona je iskoristila priliku, bila je čvrsta i borila se, zaslužila je pobedu. Nisam bila na nivou, nisam radila ono što treba. U taj brejku je preuzela inicijativu, a ja sam bila neodlučna, nisam udarala kako treba, a ona je rizikovala i pogađala. Dobro je i servirala... Da sam bila malo agresivnija, možda bi bilo drugačije, ali ona je bila bolja u važnim trenucima. Nisam verovala u sebe, bila sam nervozna povremeno. Što mi je meč više izmicao iz ruku, to sam bila gora, sve dublje sam bila u krizi i nisam mogla da se izvadim. Katastrofalno loše sam odigrala, nijedan udarac kao čovek. Dosta se dvoumim, guram bezveze loptu, nisam odlučna u bitnim momentima. Onda sam se i umorila u trećem setu, bila je i fizički jača", izjavila je Jankovićeva.