PROMENA NA VIMBLDONU POSLE 125 GODINA! Najveći turnir objavio važne vesti!
Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

LONDON

PROMENA NA VIMBLDONU POSLE 125 GODINA! Najveći turnir objavio važne vesti!

Tenis -

Posle 125 godina ulogu Glavnog sudije Vimbldona preuzima – žena. Deniz Parnel je bivša igračica koja na ovoj poziciji nasleđuje nama dobro poznatog Džerija Armstronga (supervizirao Serbia Open više puta), a jedna od njenih prvih zvaničnih objava tiče se primaoca prvih posebnih pozivnica ovogodišnjeg Šampionata na terenima “Ol Ingland Loun Tenis Kluba”.

Po očekivanju, skoro svi primaoci tzv. “vajld kard-ova” u muškoj konkurenciji singla i dubla su domaći igrači (7 od 8 u singlu, 5 od 7 parova u dublu), među kojima su nam najpoznatiji Liam Brodi (0-2 protiv Kecmanovića, 0-1 protiv Krajinovića, učesnik Serbia Opena i član Dejvis Kup tima Velike Britanije u meču protiv Srbije na finalu u Malagi prošle godine) i Jan Čoinski (eliminisao Lajovića u prvom kolu Vimbldona prošle godine sa 3-1).

Vimbldon
foto: Profimedia

Kod dama je, srećom, situacija nešto drugačija i svakako mnogo zanimljivija. Osim dugo povređene (a zatim i operisane) domaće ljubimice i prve kvalifikantkinje-osvajačice Ju Es Opena 2021. u Open eri Eme Radukanu, u ovom društvu je i nekadašnja svetska broj 1 I dvostruka finalistkinja Ju Es Opena Dankinja Karolina Voznjaki, Nemica Anđelik Kerber (bivša svetska broj 1, osvajačica srebrne medalje na OI u Riu 2016. i osvajačica Australijan Opena, Ju Es Opena i Vimbldona) i bivša broj 1 i osvajačica po dva Ju Es Opena i Australijan Opena Japanka Naomi Osaka – koja je bila na poen od eliminacije trostruke osvajačice Rolan Garosa Ige Švjontek pre mesec dana u Parizu. Uz njih su i u teniskom svetu mnogo poznatije (barem od svojih muških pandana u ovim ulogama) i Britanke Herijet Dart, Frančeska Džouns i Juriko Mijazaki. Među “posebno pozvanim” za učešće u kvalifikacijama je i “naše gore list”, Britanka Mika Stojsavljević koja je sa 14 godina igrala polufinale juniorskog Vimbldona – a čiji otac živi u Beogradu, grad koji uz Crnu Goru u našem regionu često posećuje.

Vimbldon, Vimbldon trofej
foto: AELTC/Ben Queensborough

Ako bismo sudili po ovim informacijama i komentarima o trenutnim nastupima najvećih zvezda koji stižu sa WTA turneje – očekuje nas jedan od najkvalitetnijih turnira kod dama barem u poslednjih 10 godina na ikoničnim travnatim terenima “Ol Ingland Kluba”.

Kurir sport / Vuk Brajović

Bonus video:

00:24

Novak Đoković peva i ljubi Jelenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track