JANIK SINER NIKAD ISKRENIJI POSLE DOPING SKANDALA! Prvi put otkrio kroz šta je prošao, pa odgovorio Kirjosu na brutalan komentar
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

us open

JANIK SINER NIKAD ISKRENIJI POSLE DOPING SKANDALA! Prvi put otkrio kroz šta je prošao, pa odgovorio Kirjosu na brutalan komentar

Tenis -

Prvi reket planete, Italijan Janik Siner, savladao je Amerikanca Aleksa Mikelsena sa 3:0 (6:4, 6:0, 6:2) u drugom kolu US opena, a po završetku ovog meča otvorio je dušu i pričao o doping skandalu.

Za početak, dotakao se svojih saradnika koje je otpustio, trenera i fizioterapeuta koji su, kako je utvrđeno, krivi što je iz nehata bio dopingovan.

- To je bio čudan momenat. Očigledno da ne želim da govorim sada o tome. Pokušavamo da shvatimo ko bi bio najbolja opcija u ovom trenutku. Nije lako naći nekog usred sezone, kondicionog trenera i fizioterapeuta. Pokušaćemo da nađemo najbolje ljudi, pa ćemo videti. Nadam se već posle US opena - počeo je priču Siner, pa se dotakao komentara Nika Kirjosa koji je imao brutalan komentar i nije verovao u njegovo obrazloženje doping skandala (komentar možete pročitati na linku ispod):

- Ne znam. Ne želim da odgovorim na to što je rekao. Svi imaju slobodu da kažu šta misle i to je okej. Ako je tako, videćemo. Biće drugačije, ali ne znam. Ne znam šta da kažem. Ako kažem sada nešto, onda bi mogla da postoji reakcija, jer živimo u ovom momentu. Opušten sam. Neko sam ko zaboravlja brzo. Svi su slobodni da kažu sve, tako je kako jeste.

Za kraj, istakao je kako je mnogo naučio iz svega ovoga.

- Shvatite ko vam je prijatelj, a ko nije. Sve je to stvar odrastanja, zar ne? Ne bih želeo nikom ovakvo iskustvo, ovo je drugačije iskustvo, ali shvatite da postoji život i izvan tenisa koji je bitniji od toga što radimo, jer naša dnevna rutina je da udaramo lopticu i da idemo u teretanu. Vidim bolesne ljude, razne stvari mi prolaze kroz glavu. Tenis je veliki za mene zato što mi je pokazao šta sam kao osoba i koliko je sport bitan. Ali, postoji život izvan tenisa koji je mnogo bitniji. Pokušavam da ostanem zdrav i da se okružim dobrim ljudima. To mi je najvažnije. Na terenu pokušam da dam sve od sebe. Pokušavam da se borim i da publika uživa - zaključio je Janik Siner.

BONUS VIDEO:

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track