Novak Đoković bio je gost emisije Putem šampiona na Radio televiziji Srbije gde je govorio o brojnim zanimljivim temama.

Jedna od njih bila je i kako on kao profesionalni sportista uspeva da pronađe način da provodi puno vremena i sa svojom decom, kao i kako su se njegovi roditelji ponašali tokom detinjstva koje je imao. Takođe, Novak je poslao i jaku poruku svim roditeljima, a evo šta je rekao o ovoj važnoj temi.

- Večita je dilema kako pronaći taj balans. Ima puno različitih okolnosti koje utiču na odluke koje će roditelj doneti za dete. Otežalo mi je stvari što nisam imao tenisku porodicu, morali smo da tražimo savete i smernice. Zavisi u kakvoj sredini živite, u kakvoj ste ekonomskoj situaciji. Moram da kažem da su moji roditelji bili veoma posvećeni. Svako na svoj način. Tu je i emocionalna podrška. Ja sam roditelj dva mlada deteta. Nosimo se sa izazovima. Veoma je važno da roditelj osluškuje dete. Nisam imao opterećenje da moram da igram tenis. Bavio sam se i skijanjem, fudbalom, košarkom... - rekao je Novak u emisiji Putem šampiona na Radio televiziji Srbije.

Kurir sport / RTS

BONUS VIDEO:

Kurir Novak Đokovic stigao u Crnu Goru