Novak Đoković i Hamad Međedović savladali su Aristotelisa Tanosa i Petrosa Cicipasa sa 2:1 u setovima (6:3, 3:6, 6:3) i na taj način obezbedili su Srbiji pobedu protiv Grčke u Dejvis kupu i opstanak u svetskoj grup

Medijima se prvi obratio Miomir Kecmanović član Dejvis kup reprezentacije Srbije.

“Momci su dobro odradili posao u dublu, osvojili smo jako važan bod I nastavljamo tamo gde smo stali u Svetskoj grupi”, kratko I trijumfalno je počeo svoje obraćanje Miomir Kecmanović – prvi član naše reprezentacije koji se obratio medijima po izvojevanoj pobedi nad Grčkom od 3:1.

U pogledu narednih turnira – Kecmanović kaže:

Igraću Peking I Šangaj, I još nekoliko turnira u Evropi. Sada opet ide beton I nadam se da ću uspeti jako da završim ovu godinu.”

Kako vidi igru Hamada Međedovića I razvoj Maksimovića?

Hamad je jako dobar, ima velika oružja, udara jako I treba sad samo da se to sve poklopi. Ne može da ne bude neuspešan, već samo da treba da nastavi da radi. Mali Maksa je jako fin dečko, dao je svoj doprinos našoj pripremi I nadam se da će se izboriti što pre kako bi bio naš stalni član. “

Šta Kecmanović misli o tome kako unaprediti srpski dubl?

Ja ponekad I igram dublove na turnirima, ali nam fali neko ko se baš time bavi I nadam se da će se neko pojaviti ko će nam malo olakšati ovu situaciju u narednim Dejvis Kup mečevima.”

Reprezentacija se oprostila i formalno u Srbiji od Filipa Krajinovića, u vezi čega je Kecmanović rekao:

"Oproštajno veče za Filipa smo održali u Njujorku, bilo nam je teško što ga više nećemo imati na turneji. Meni naročito nedostaje jer sam uz njega odrastao, I nadam se da mu je prijalo što smo ga zajedno sa publikom ispratili u penziju na ovaj lep način.”

Vuk Brajović / Kurir sport