Novak Đoković igrao je na egzibiciji "Šest kraljeva" u Saudijskoj Arabiji i samo za učešće dobio je 1,5 miliona dolara. Iskoristio je slobodan dan na turniru da poseti Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinkovića-Savića u Al Itihadu. Na stadionu je bio i Nejmar, najveća zvezda ekipe.

Upravo to su čelnici kluba iskoristili, pa su napravili i jedan zanimljiv snimak koji traje oko tri i po minuta. U pitanju je bio kviz na kom su Nole i Nejmar odgovarali na pitanja jedan o drugome. Bilo je grešaka, ali i dosta smeha i šala. "Dobro je, nismo se obrukali", rekao je Đoković na kraju snimka.

Kako je to izgledalo? Bilo je nekih zanimljivih pitanja, Srbin se nije tako dobro snašao sa nekim brojkama, dok je Brazilac promašio odgovor "Australijan open" i pored pomoći koju je dobio od najboljeg tenisera svih vremena.

Iz prve je Nejmar odgovorio da je Novak iz Beograda i da je osvojio 24 grend slem titule u karijeri. "Vau, ovo je sad pritisak na meni", dobacio je srpski as. Onda je usledio pitanje na kom grend slemu Novak ima najbolje rezultate. Zastao je Nejmar, nije znao odgovor, Đoković mu je dobacio "da voli kengure" da bi ga asocirao na Australiju, a Brazilac je rekao "Sidnej". Nole se složio da odgovor bude prihvaćen iako je promašio grad, pošto se prvi grend slem sezone održava u Melburnu.

Znao je i da Novak ima jedno olimpijsko zlato iz Pariza i da su mu najveći rivali Nadal i Federer. Posle toga došao je red na Novaka da odgovara na pitanje o Nejmaru. "Sad ti, pritisak je na tebi", našalio se brazilski fudbaler.

Već na prvom pitanju nastao je problem, Novak nije znao Nejmarovo puno ime. Dobio je nekoliko ponuđenih odgovora, da bi se onda i Brazilac umešao, jer osoba koja je postavila pitanje nije lepo izgovorila njegovo puno ime, nastala je zabuna kod poslednjeg dela, pa je taj Noletov odgovor ipak prihvaćen.

Upitan je potom i koliko Nejmar ima titula u Ligi šampiona. "Ima dve sa Barselonom", izgovorio je Novak, pa je dobio pomoć od strane fudbalera. "Jednu.. Jednu? Jesi siguran? Da li si zapamtio? Okej, jedna, ali druga stiže", nasmejao se Novak, pa je i Nejmar to potvrdio.

Znao je Srbin da je Nejmar igrao za Barselonu, PSŽ i Santos pre dolaska u Arabiju, dok je za broj profesionalnih mečeva (760) i broj golova za reprezentaciju Brazila (79) morao da dobije malu pomoć.

Kurir sport / Mondo