Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah, u petak je održala svoj prvi solistički koncert u Beogradu na prepunom Tašmajdanu i oduševila sve prisutne.

086a0165-1.jpg
promo 
foto: promo

Naša ekipa koja se tog dana zadesila u Ljubljani posetila je kraj grada u kom je regionalna zvezda rođena i gde živi. Ona je svoje gnezdo svila u centru, odmah iza jednog od najluksuznijih i najvećih hotela u prestonici Slovenije. U pitanju je deo grada po imenu Bavarski dvor, koji je nekada u staroj Jugoslaviji važio za jedno od najelitnijih naselja u Ljubljani, gde su stanove mogli da priušte samo oni s dubokim džepom. Danas se situacija zbog masovne gradnje malo promenila, pa tu kupovina stana nije nedostižna ni za prosečne građane ove zemlje.

unnamed.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Ubrzo po dolasku, naišli smo na nekoliko Senidinih komšija, koji su imali samo lepe reči za svoju poznatu sugrađanku:

- Senida je super devojka. Jako mi je drago i svi smo ponosni što je uspela i što je popularna ne samo kod nas već i u regionu. Zaslužila je. Skroz je prirodna i, iako na televiziji deluje hladno, u privatnom životu je potpuno drugačija priča. Stalno ide u centar i šeta, uvek nosi neku široku odeću. Uvek popriča sa svima koji joj priđu, pozdravi se i slika. Viđam joj ponekad i dečka. Deluju baš zaljubljeno, ovde se i ne kriju. Drže se za ruke, ljube se, kao i sav normalan svet. Ona često putuje u Crnu Goru kod njega. Kod nje je stalno i sestra, nerazdvojne su i ona je najzaslužnija što ljudi sad znaju ko je Senida - rekao nam je jedan mladić, a komšinica nam je otkrila i neke potresne detalje iz pevačicinog privatnog života:

- Njoj je otac poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kad je bila mala. Majka joj je tad bila teško povređena, a sestra je ostala u komi. Ona je, sva sreća, tad prošla bez povreda. Njoj je ta tragedija obeležila život. Mislim da se nikad od nje nije oporavila u potpunosti. Pre desetak godina, mislim da je ona tad imala 27, ostala je i bez majke, koja joj je bila najveći životni oslonac i podrška. To je baš teško podnela. Bila se zaključala u stanu i mesecima nije izlazila iz kuće. Jako su bile vezane, a Senida danas toliko liči na pokojnu majku da je to neverovatno. Kao da su bliznakinje. Kad nju vidim, kao da joj vidim majku - zaključila je njena starija komšinica.

Kurir "TA TRAGEDIJA JOJ JE OBELEŽILA ŽIVOT, BILA JE MALA..." Komšije otkrivaju potresne detalje Senidine teške životne priče

Inače, posle spektakla na Tašmajdanu, Senida je odgovorila da su joj te večeri najviše nedostajali članovi njene familije.

- Nedostaje mi familija koja već neko vreme nije tu. Ali tu su, bili su prisutni svakako - istakla je ona tad pokazujući u nebo.

1802-ata.jpg
ATA 
foto: ata

Podsetimo, iako ne voli da priča o privatnom životu, prva dama trep muzike je jednom prilikom govorila o neizmernoj tuzi zbog gubitka majke:

- Od njene smrti je prošlo deset godina. Nije lako. Ni danas nije lako. Tada misliš da nećeš preživeti, ako se njoj nešto desi, idem i ja za njom, ali ono, tu si, ideš dan za danom. Kao lakše je, ali setiš se uspomena i pitaš se: "Gde je ta osoba? Gde je ta osoba i zašto je nema?" Nije lako, pogotovo kada imaš teže dane. Baš je teško, ali ne smeš da se prepustiš tim momentima. Puno toga mi je ostalo od mame - kazala je ona i dodala:

- Ona je stalno meni govorila da sam ja posebna. Da sam savršena. Neka rođaka onda kaže: "Niko nije savršen." Moja mama kaže: "Moja Senida jeste." Ja sam njoj bila super. Znala je da mi kaže da sam se popravila i onda ja znam da sam se ugojila. Bila mi je prijateljica, mogle smo da se smejemo i sve, ali čim me pogleda, nisam smela da pisnem. Čak ni u 27. godini, nisam smela da pisnem, to je bilo pre nego je preminula - ispričala je Senida u intervjuu za emisiju "Pop tok".

unnamed.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir Goga Sekulić udarila na mlađe kolege