Zoran Božinovski nakon 17 godina od tragične smrti legendarnog pevača Tošeta Proeskog prvi put je javno govorio o svemu što zna ekskluzivno za Kurir.

Bozinovski tvrdi da Tosetova menadzerka nije volela njegovu devojku
Kurir 

Makedonski novinar istraživač kroz svoju bogatu karijeru bavio se raznim temama. Pasija su mu bile malverzacije, pranje novca, mafija i razne kriminogene situacije, dok je za svoje tvrdnje često imao i materijalne dokaze. Kao novinar koji se bavio zabranjenim temama često je bio verbalno i fizički napadan, a jednom je preživeo i pokušaj ubistva.

Prvi put nakon skoro dve decenije govori o svojim saznanjima vezanim sa smrt Tošeta Proeskog, a ekskluzivno za Kurir je predstavio i dokaze i dokumentaciju za mnoge od tvrdnji.

andrijana-budimir-maksim-dete.jpg
Facebook 

Božinovski je pored svih svojih tvrdnji za Kurir govorio i o Andrijani Budimir, bivšoj devojci pevača koja se sa njegovom menadžerkom našla na sudu kako bi dokazala da je zaista bila sa njim u ljubavi. Makedonski novinar tvrdi da Ljiljana Petrović nikada nju nije podržavala i volela, naprotiv, bila je izuzetno protiv njihove veze.

- Ljilja je Andrijanu doživljavala kao niže biće, ponižavala je i vređala, radila protiv nje. Sve je radila da tu ljubav rasturi i na kraju je delimično uspela. Saznala je da nije uspela do kraja kada je Toše iznenada odveo Andrijanu na hodočašće. Umesto Ljilje otišla je ona i to je Ljilja podnela vrlo loše - govorio je Zoran i dodao:

facebook prointscreen.jpg
Printscreen/Facebook 

- Andrijana nije davala izjave jer je vrhunska sportistkinja i fantastičnu karijeru. Ona je bila neko i pre ljubavi sa Tošetom. Njoj Toše nije bio identifikacija, ona je Andrijana Budimir bila sve vreme. Imenom i prezimenom. Ona samo nije želela da se oglašava i to je njeno pravo. Bio sam i sa njegovim drugarima koji su ga štitili, Andrijana je bila deo tog društva, Ljilje nigde nije bilo - tvrdio je Božinovski.

Bozinovski tvrdi da Tosetova menadzerka nije volela njegovu devojku
Printscreen/kurir 

Ljiljana Petrović se nakon najave za specijalnu emisiju javila redakciji Kurira. U neformalnom razgovoru demantovala je sve navode Zorana Božinovskog, ali zvanične izjave nije želela da daje.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

 Bonus video

00:55
Toše Proeski Izvor: Kurir televizija