Glavne saobraćajnice u Beogradu su i ovoga jutra opterećene, te je u ovim delovima grada saobraćaj usporen i stvorile su se gužve.

Kolone vozila su na mostovima, najkritičnije je na Gazeli, Plavom mostu i Pančevačkom mostu. Veći broj vozila je i na Autokomadi, moto-put u ovom delu Beograda je sada prohodan. Saobraćaj je pojačan i prilazima centru grada. 

Za vozače koji žele da izbegnu gužvu, preporučuje se korišćenje alternativnih pravaca.

Savska ulica trenutno nema gužve, a vozači će se lakše kretati bez većih zastoja ni na Slaviji i Trgu Republike. Most na Adi, kao i Bulevar Milutina Milankovića i Bulevar Mihajla Pupina, takođe nude bolju protočnost. U Bulevaru despota Stefana zabeležena je manja gužva, što može olakšati vožnju u ovom delu grada.

Gužve na ulicama Beograda Autor: Pritnscreen/Naxi kamere

Sudar na Plavom mostu

Dva vozila oštećena su u sudaru koji se dogodio ovog jutra na Plavom mostu.

Kako se vidi na Instagram stranici moj_beo_grad, došlo je do sudara na početku mosta iz pravca Medakovića. Saobraćaj je jedno vreme bio obustavljen, ali se sada odvija normalno.

Zbog ove nesreće napravile su se kilometarske kolone, a ovaj deo grada poznat je po gužvama u jutarnjem špicu, čak i kada ne dođe do nekog sudara. Nije poznato kako je do nesreće došlo, kao ni stanje učesnika.

 AMSS: Tokom dana dobri uslovi za vožnju, na autoputevima nema vanrednih zastoja

Na putevima u Srbiji danas će posle mestimično maglovitog jutra biti dobri uslovi za vožnju, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS). U gradovima se danas očekuje povremeno veći broj vozila i AMSS apeluje na vozače da voze pažljivo i pripaze na pešake, posebno na ulicama oko škola.

Od jutros nema vanrednih zastoja na autoputevima. Na naplatnim rampama nema zadržavanja. Na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja. Kamioni na graničnim prelazima Batrovci i Bogojevo čekaju oko tri sata. 

(Kurir.rs)