MINISTARKA POSETILA PRVU OSNOVNU ŠKOLU U VALJEVU: Učenicima poželela uspeh na završnom ispitu i dala savet da rade bez treme!
Ministarka u Valjevu, Foto: Ministarstvo prosvete

MALA MATURA

MINISTARKA POSETILA PRVU OSNOVNU ŠKOLU U VALJEVU: Učenicima poželela uspeh na završnom ispitu i dala savet da rade bez treme!

Društvo -

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović posetila je danas Prvu osnovnu školu u Valjevu i učenicima koji polažu test iz matematike poželela sreću i dobre rezultate.

- Pred vama je drugi dan završnog ispita i test iz matematike. Verujem da jučerašnji test nije bio težak i da ste dali maksimum. I danas pažljivo rešavajte zadatke i imate poverenje u znanje koja ste stekli u toku školovanja. Uverena sam da ćete sve što ste naučili i primeniti. Radite bez treme. To je vrlo važno - poručila je ministarka u Valjevu.

Ona je istakla da je prvi dan završnog ispita protekao u najboljem redu i izrazila očekivanje da će tako biti i danas.

Ministarka je podsetila da učenici u četvrtak polažu jedan od predmeta koji su izabrali u okviru trećeg testa. Dodala je da su učenici mogli da biraju između biologije, istorije, geografije, hemije i fizike i da se najviše učenika opredeljivalo za geografiju.

Zahvalila je učenicima i roditeljima, kao i zaposlenima u osnovnim školama, na razumevanju i podršci u ovom važnom procesu.

Završni ispit polažu učenici koji su završili osmi razred i odrasli koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih.

Preliminarne rezultate za sva tri testa učenici će moći da vide 22. juna, a konačne 25. juna, u školi i na portalu Moja srednja škola. Popunjavanje lista opredeljenja biće 26. i 27. juna 2024.

Bonus video:

02:52

POLAGANJE MALE MATURE U BEOGRADU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja