GORANU IZVADILI 60 LITARA VODE IZ TELA! Potresna ispovest muzičara za Kurir: Bio sam kao leš koji hoda, PAO JE RAD SRCA NA 13%
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

GORANU IZVADILI 60 LITARA VODE IZ TELA! Potresna ispovest muzičara za Kurir: Bio sam kao leš koji hoda, PAO JE RAD SRCA NA 13%

Društvo -

U gostovanju u jutarnjem programu, muzičar Goran Filić ispričao je svoju neverovatnu životnu priču koja je potresla mnoge gledaoce.

- Zdravstveno stanje mi se pogoršalo dve godine pre same transplantacije. Bavio sam se sportom, igrao fudbal, ali sam primetio da mi srce slabi. Na primer, igrao sam utakmice po sat vremena bez prekida, a onda sam počeo da se zamaram i morao sam da stanem na svakih 100 metara - započeo je Goran svoju priču.

Situacija se ubrzo pogoršala i Goran je potražio pomoć na VMA, gde su utvrdili da mu je srce ozbiljno oštećeno.

Goran Filić
foto: Kurir televizija

Nakon neuspešnog lečenja u Smederevu, Goran je stigao na Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje, gde je doktorka Dragana Košović utvrdila da mu je potrebna transplantacija srca.

- Rekla mi je da osim transplantacije srca, nemam drugog rešenja - prisetio se Goran i potom dodao:

- Poslala me je kući s rečima da možda nikada neću dobiti priliku za operaciju.

Goran je proveo pet meseci na listi čekanja za transplantaciju. Bio je 54. na listi, ali sreća mu je bila naklonjena kada je stigla vest o odgovarajućem donoru.

- Bili smo iste krvne grupe i svi drugi podaci su se poklapali. Dečko je nažalost preminuo od moždane smrti, ali je njegova žrtva spasila je moj život - objasnio je Goran.

Goran Filić
foto: Kurir televizija

Operacija je trajala četiri i po sata, a oporavak 27 dana, iako je predviđeno vreme bilo 35 dana.

- Verujem da su moja volja i želja za životom uticali na brži oporavak - rekao je Goran.

Goranova želja da upozna porodicu donora se ostvarila zahvaljujući emisiji "Nikad nije kasno".

- Majka donora je prepoznala priču i kontaktirala me. Naš susret je bio veoma emotivan. Kada smo se sreli, sestra donora je stavila ruku na moje grudi da pozdravi brata - rekao je Goran i dodao da sada porodicu donora doživljava kao svoju.

14:49

GORANU IZVADILI 60 LITARA VODE IZ TELA! Potresna ispovest muzičara za Kurir: Bio sam kao leš koji hoda, PAO JE RAD SRCA NA 13%

Potom je otkrio koliko mu se život promenio od tog marta 2019. godine.

- Promenio se dosta. Mislim, samo kada se setim unazad dve godine gde sam ja bio prvo prepun vode. Padao je rad srca sa 74 na 13 odsto i onda se gomilala voda u meni. Oni su me praznili par puta čak su mi po izlasku iz bolnice iz Smedereva izvadili za dve nedelje 60 litara vode. Ja sam prvo bio kao jedna ogromna bomba, posle toga kada su izvadili su tu vodu iz mene, ja sam bio kao leš koji hoda. Nisam smeo ni da se pogledam u ogledalo kada odem u kupatilo. To je toliko jezivo bilo za gledanje - rekao je Goran.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima. Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

07:08

POTRESNA ISPOVEST LIDIJE VESIĆ ČIJE JE ĆERKA ZAROBLJENA U GAZI: Sinoć se javila i poručila SAMO JEDNO! ŽIVIM U STRAHU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track