KATAKLIZMIČNI PRIZORI NEVREMENA U SRBIJI Tuče grad, formirao se olujni sistem: "Ovo kada vidim, SAMO KAŽEM POMOZI BOŽE" (VIDEO)
Foto: Printscreen 192.rs

nevreme u srbiji

KATAKLIZMIČNI PRIZORI NEVREMENA U SRBIJI Tuče grad, formirao se olujni sistem: "Ovo kada vidim, SAMO KAŽEM POMOZI BOŽE" (VIDEO)

Društvo -

Snažno nevreme, koje je prethodno najavljivano, tokom večeri je stiglo u Srbiju. Prvi na udaru bili su Bačka Palanka, gde je sve vreme padao grad, kao i Batrovci i Šid, a potom se nevreme kretalo dalje ka Novom Sadu i Beogradu.

Na društvenim mrežama pojavljuju se zastrašujući snimci nevremena u ovim delovima Srbije.

Podsetimo, MUP je ranije danas izdao upozorenje na snažno nevreme u Srbiji i apelovao na oprez.

Strašni prizori nevremena zabeleženi su u Sremskim Karlovcima. Grom je, naime, udario u banderu i usledilo je varničenje, a jedan očevidac kroz prozor je zabeležio jezivu scenu.

U Novom Sadu se prst pred okom ne vidi usled obilnih padavina.

Ista je situacija i u Šimanovcima.

Ulice u Batajnici su poplavljene usled obilnih padavina.

U Novoj Pazovi usled nevremena je oboreno stablo koje leži nasred puta.

U Dublju je dvorište prekriveno gradom.

Neverovatna fotografija munje zabeležena je na nebu iznad Kaća.

Olujni sistem prethodno je formiran kod Bačke Palanke, a kako se navodi na Instagram stranici "192", najjače nevreme oko 8.30 časova bilo je na zapadu Srema.

"Šta je ovo, kao iz horor filma", samo je jedan od komentara korisnika, koji su u šoku zbog nevremena koje je pogodilo Bačku Palanku.

"Ovo kada vidim lično ja, a mislim i većina ljudi, samo kaže pomozi Bože i to je sve", glasi jedan od komentara prestravljenih korisnika.

Snimak udara groma u Sremskim Karlovcima zaprepastio je korisnike Instagrama.

Naime, autor snimka zviždao je tokom snimanja nevremena, a u jednom trenutku začuo se snažan udar groma.

Fotografija grada veličine jajeta koji je pao u okolini Šapca objavljena je na mrežama.

Snažno nevreme prisutno je i u Inđiji.

U Batrovcima uveliko pada grad.

Objavljena je i fotografija na kojoj se vidi grad veličine oraha u Batrovcima.

Prizor superćelije u Šidu je u najmanju ruku zastrašujuć.

U Novom Sadu zabeležena je munja.

Udar groma u Rumi izazvao je požar.

Dublje kod Bogatića takođe je pogodio grad.

Sremska Mitrovica je takođe na udaru snažnog nevremena.

Snimak snažnog nevremena dolazi i iz mesta Laćarak kod Sremske Mitrovice.

RHMZ: Nevreme u Srbiji večeras posle 19 sati

"Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, lokalnom pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova, sa područja Hrvatske i severnih delova BiH, u zapadnoj visinskoj struji premešta se ka Bačkoj i Sremu i prve padavine očekuju se posle 19h", stoji u upozorenju objavljenom u 18.28 sati.

Kako stoji na sajtu RHMZ, večeras, u toku noći i sutra očekuju se grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine. U većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije i do 80 mm kiše za 24 h, lokalno i više. Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13 °S.

RHMZ
foto: Printscreen RHMZ

Takođe, i na području Beograda večeras, u toku noći i sutra očekuju se grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom, piše u upozorenju RHMZ.

Meteorolog Todorović upozorio da može doći do poplava

Meteorolog Nedeljko Todorović je upozorio na moguće probleme koje olujne nepogode mogu izazvati.

- U gradovima, odvodi i kanalizacija neće moći da prime veliku količinu kiše, što može dovesti do poplava na ulicama, posebno u podvožnjacima. U planinskim predelima mogu se desiti bujične poplave manjih potoka - upozorio je.

MUP izdao upozorenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, uputili su upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije za hitno preduzimanje operativnih i preventivnih mera.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda za večeras, noćas i sutra teritoriju Republike Srbije očekuju grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za veoma kratko vreme.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, vodeći se najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, hitno su obavestili Mačvanski i Kolubarski okrug da proslede upozorenje gradskim i opštinskim štabovima, kao i da vatrogasci- spasioci vrše obilazak stanovništva sa akcentom na potencijalno kritične tačke.

Takođe, obavešteni su i upozoreni Beograd, Sremska Mitrovica i Kragujevac, dok su svi ljudski i materijalno-tehnički resursi stavljeni na raspolaganje, u cilju spasavanja ljudskih života i materijalnih dobara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni i da prate najave i instrukcije Republičkog hidrometeorološkog zavoda i ostalih nadležnih organa.

Bonus video:

00:35

Nevreme u Novom Sadu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track