PREDAHNITE NA PUTU DO GRČKE I MORA ILI NA POVRATKU S LETOVANJA: Na granici se čeka 15 minuta a jezero je poznato po lekovitosti
Foto: Kurir/T.S.

PREDAHNITE NA PUTU DO GRČKE I MORA ILI NA POVRATKU S LETOVANJA: Na granici se čeka 15 minuta a jezero je poznato po lekovitosti

Društvo -

Srpski turisti posebno oni koji žive na prostoru jugoistočne Srbije na putu za Grčku i ili po povratku sa letovanja iz Grčke neretko obiđu Dojran.

Dojransko jezero poznato je po svojoj lepoti i lekovitosti. Jelena Mitić iz Vranja ove godine je po prvi put na povratku s mora porodično svratila na Dojran. Bez većih gužvi prešli su granični prelaz između Grčke i Severne Makedonije.

Grčka
foto: Kurir/T.S.

"Ručali smo u jednom od restorana i pauza nam je baš prijala. U restoranu na meniju svega i ono što je najvažnije izbegli smo gužve na granici."

Oni koji su stari gosti Dojrana, kažu da ovo mesto postaje sve popularnije, iz godine u godinu je sve veći izbor smeštaja.

"Čekanje na graničnom prelazu verovali ili ne je petnaestominutno, kaže Jelena i dodaje:

"Ručak i pauza na Dojranu, usputna stanica na putu za Grčku i iz Grčke. Hrana na terasi jednog od etno restorana sa pogledom na jezero. Ima turista, ali i đaka koji sa profesorima organizovano letuju na pomenutom jezeru. U restoranu na meniju svega. Možete probati ribu, roštilj recimo rebarca sa roštilja, ali i kuvana jela i kolača. Lepo iskustvo koje put do Grčke i mora, a i povratak s letovanja čini prijatnijim", zaključuje Jelena iz Vranja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track