Da li je roze plaža na Kritu zaista roze? Milica je posetila, pa otkrila šta je istina (VIDEO)
Foto: Printscreen TikTok

ISKUSTVO

Da li je roze plaža na Kritu zaista roze? Milica je posetila, pa otkrila šta je istina (VIDEO)

Društvo -

Instagram i društvene mreže vrve od fotografija sa letovanja i čuvenih destinacija, mnoge od njih u realnosti ne izgledaju kao na fotografijama.

Tako i roze plaža na Kritu, nije zaista drečavo roze, ali pesak jeste rozikast! U to se uverila i Isidora Ilić.

- Da li je roze plaža na Kritu zaista roze? Ja sam se bojala da ću se razočarati u Elafonisi plažu koja je poznata po svom roze pesku. Bojala sam se da su sve fotke sa neta isfotošopirane. Naravno, da ne treba da očekujete baš ovakvu boju peska, ali on zaista jeste rozikast - otkrila je Milica u jednom od svojih video-snimaka na Tiktoku.

@isidoraa.ilicc

Da li je roze plaža na Kritu zaista roze ? Ja sam se bojala da ću se razočarati u Elafonisi plažu koja je poznata po svom roze pesku. Bojala sam se se da sve fotke na netu nisu isfotošopirane. Naravno da ne treba da očekujete baš ovakvu boju peska, ali on zaista jeste rozikast. Ova jedinstvena boja dolazi od mikroskopskih delova školjki i malih morskih organizama koji kada umru, njihovi ostaci se s vremenom drobe i mešaju sa belim peskom stvarajući prelepe roze tonove. Roze pesak nije ravnomerno raspoređen već se često vidi u tragovima ili kao lagani preliv preko belog peska. A u kombinaciji sa tirkiznim morem sve to deluje nestvarno. Ovako nešto, osim na Kritu možete videti recimo na pojedinim plažama na Bahamima i u Indoneziji. *** Najbliži parking do plaže košta 5€ za ceo dan, samo malo iznad je 3€. Posle do plaže idete peške 5- 10 min. Ležaljke i suncobran su 20€. Sok, kafa i čips na plaži po 2,5€. Da li ste posetili Elafonisi i da li vam se dopada? Pišite mi u komentarima. 💕

♬ original sound - Isidora Ilic

Objasnila je da ta jedinstvana boja dolazi od mikroskopskih delova školjki i malih morskih organizama koji kada umru njihovi ostaci se s vremenom drobe i mešaju sa belim peskom stvarajući prelepe roze tonove.

- Roze pesak nije ravnomerno raspoređen, već se često vidi u tragovima ili kao lagani preliv preko belog peska, a u kombinaciji sa tirkiznim morem sve to deluje nestvarno - oduševljena je Milica.

Dodala je da tako nešto osim na Kritu možemo videti na pojedinim plažama na Bahamima i u Indoneziji.

Bonus video:

11:36

Korisne aplikacije za putovanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track