Dačić na mestu velikog požara kod Pirota: Vatrogasci i spasioci se bore da sačuvaju sela! Meštanin sumnja da je požar podmetnut
Foto: Kurir televiziju

kurir televizija

Dačić na mestu velikog požara kod Pirota: Vatrogasci i spasioci se bore da sačuvaju sela! Meštanin sumnja da je požar podmetnut

Društvo -

Požar koji je izbio pre 10 dana na planini Vidlič je zahvatio oko 2.500 hektara površine šuma duž planine od sela Smilovci kod Dimitrovgrada pa sve do sela Krupac i Basara kod Pirota, gde je i proglašena vanredna situacija.

Nepristupačan teren i stalne promene pravca vetra dodatno otežavaju stanje na terenu. Naša dopisnica Emilija Andrejević obišla je požarom zahvaćene predele kod Pirota.

Ekipa Kurira razgovarala je sa meštanima sela zahvaćenih požarom, a jedan od njih rekao je da mu ne deluje verovatno da je požare koji su izbijali u krugu od 20 kilometara mogao izazvati grom:

Pirot
foto: Kurir televizija

- Situacija nije bila dobra. Požari su bili na više mesta. Kažu da ih je izazvao grom. Ja ne znam da li je to moguće - da grom poveže tih 20 kilometara. Ne znam da li je to neko zapalio namerno, ali to je ipak razdaljina od 20km.

Mesto požara posetio je i ministar Ivica Dačić koji je izjavio da se nadležne službe bore da sačuvaju sela kao i da su u tome poprilično uspeli.

- Nažalost ovde je sada žarište jednog velikog požara gde je zahvaćeno više od 2000 hektara i sve naše jedinice koje god mogu su došle da ovde pomognu zajedno sa pripadnicima ostalih specijalizovanih, da tako kažem, državnih organa - rekao je Dačić i dodao:

00:48

Dačić na mestu velikog požara kod Pirota: Vatrogasci i spasioci se bore da sačuvaju sela!

- Ovde se bore naše vatrogasne i spasilačke službe zajedno sa radnicima Srbijašuma, sa ljudima ovde i sa ciljem da zaštite i sačuvaju ova sela i vidite da je to u značajnoj meri uspelo.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:26

U Pirotu se rekonstruiše jedan od najlepših ikonostasa od zlata i srebra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track