Urgentno! Zaštitnik građana o trovanju dece u Krupnju: Očekujemo odgovor kako su deca uopšte došla u kontakt sa tom vodom!
Foto: Privatna arhiva

trovanje dece u krupnju

Urgentno! Zaštitnik građana o trovanju dece u Krupnju: Očekujemo odgovor kako su deca uopšte došla u kontakt sa tom vodom!

Društvo -

Kontrolu slučaja trovanja dece u hotelu u Krupnju je na sopstvenu inicijativu zatražio i zaštitnik građana Zoran Pašalić, sa kojim je danas razgovarala novinarka Kurira Teodora Borozan.

Pašalić
foto: Kurir televizija

- Nakon kontrole vode, naša saznanja su da su u pitanju bunari koji su praktično korišćeni za snabdevanje vodom celog hotela Grand. Ovo što vam govorim je nezvanično. Zvanično mi očekujemo da će nam ovih dana stići ono što smo tražili i uputili zahtevom od Ministarstva zdravlja, Odelenja sanitarne inspekcije i Zavoda za javno zdravlje opštine Šabac, a to je da se utvrdi da li i pod kojim okolnostima su deca konzumirala vodu i da li je ono što je u obavezi proverano periodično u kakvoj je vodi reč jer nije u pitanju voda za piće - rekao je Pašalić i dodao:

- Kako je moguće uopšte da je došlo do toga da su deca čak i pila tu vodu? Upravo to je odgovor koji očekujemo. Kako je moguće da uopšte deca dođu u kontakt, ne da piju tu vodu, nego uopšte da dođu u kontakt sa vodom koja je neproverena. Jer ta voda koja je neproverena - a ja neću da pretpostavljam još njihov odgovor, ovo su naznake, ovo kao što sam rekao su nezvanične informacije - ali ja očekujem da će odgovor stići ovih dana. Uostalom, juče je istekao sedmi dan, to je bio krajnji rok da nas obavesti.

02:01

URGENTNO! Zaštitnik građana o trovanju dece u Krupnju: Očekujemo odgovor kako su deca uopšte došla u kontakt sa tom vodom!

- Razumem, pošto su problemi oko pošte, oko slanja svih mogućih zahteva putem pošte, možda zakasne neki dan, ali ono što je važno, mi smo danas poslali urgentni zahtev da saznamo šta je prvenstveno sanitarna inspekcije utvrdila, a svakako i koji su nalazi zavoda za javno zdravlje.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:44

VODA KAO LUKSUZ! Stočari na Suvoj planini očajni zbog suše: Stoka ne može još dugo da preživi POTREBNA NAM JE POMOĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track