Posle dugogodišnje borbe stanara ulica generala Aračića i Dragoslava Srejovića, radovi na postavljanju fizičkih prepreka konačno su započeti.

Inicijativa za postavljanje tzv. "ležičih policajaca" pokrenuta je od strane meštana i našeg jutarnjeg programa, a sve s ciljem povećanja bezbednosti pešaka, naročito dece koja svakodnevno prelaze opasnu raskrsnicu.

Kurir televizija Rešenje nakon tragičnih nesreća? Crna tačka Beograda dobija ležećeg policajca: Meštani se nadaju da će to rešiti problem

Na licu mesta se nalazi naša novinarka Ksenija Stojiljković, koja je razgovarala sa Slobodanom Pešićem, meštaninom ovog naselja već 25 godina.

- Apsolutno će bilo kakva akcija doprineti bezbednosti svih nas, naročito dece koja svakodnevno prelaze pešački prelaz. Ovaj kraj je pun mladih ljudi koji idu u školu, na treninge, a prebrza vožnja nam je odnela jedan mladi život. Nadamo se da će postavljanje 'ležećeg policajca' smanjiti brzinu i sprečiti dalje tragedije - izjavio je Pešić.

366438-240913.01-45-33-23.still017.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Meštani su godinama tražili rešenje za ovu "crnu tačku", a sada s optimizmom gledaju na početak radova. Pešić je naglasio da, iako su postavljeni znakovi za ograničenje brzine, mnogi vozači, posebno taksisti, ignorišu propise, što dodatno povećava opasnost za pešake.

- Često taksisti ne staju na pešačkom prelazu, čak i kad vide decu. Nadamo se da će ove prepreke primorati sve da poštuju pravila i da će to osigurati veću sigurnost za sve nas - zaključio je Pešić.

Radovi bi trebalo da budu završeni do sredine sledeće nedelje, a naš tim će se vratiti na teren kako bi se uverio da su svi problemi rešeni.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.


Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

kurir televizija Ovo je crna tačka Beograda! Nadležni apeluju na vozače: Deca su u najvećem riziku! Evo koliko se tragedija dogodilo