Petoro članova Nevladine organizacije "Posle kiše", inače bivših osuđenika, dobilo je posao u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu, na osnovu svog dobrovoljnog rada u toj ustanovi za vreme pandemije korone, kada su nesebično i izlažući se opasnosti, pomagali zaposlenima i pacijentima u toj ustanovi.


U skladu sa preporukom Vlade Republike Srbije, da svi koji su volontirali tokom pandemije budu primljeni na rad, u UKC Kragujevac je na određeno vreme zaposleno petoro bivših osuđenika, članova NVO “Posle kiše”, koji će raditi kao pomoćni radnici.


Kako je objavljeno na njihovoj Facebook stranici, "članovi NVO Posle kiše potpisali su ugovore o radu sa UKC Kragujevac u skladu sa preporukom Vlade Srbije, a na osnovu zasluga za doprinos i podršku koju su pružali zdravstvenim radnicima za vreme vanrednog stanja u vreme pandemije. U teškim trenucima kada je zdravstveni sistem bio desetkovan usled zaražavanja zdravstvenih radnika, članovi su se odazvlai pozivu da pomognu zaposlenima u UKC Kragujevac. Čestitamo članovima udruženja i zahvaljujemo rukovodstvu UKC na pruženoj prilici i šansi", stoji na FB stranici NVO Posle kiše.


Ovi bivši osuđenici, koji su se posle odsluženih kazni, okupili u udruženju simboličnog naziva, odmah po izbijanju pandemije prijavili su se kao dobrovoljci kako bi pomogli u opštim naporima protiv opakog virusa. Bili su angažovani na istovaru, prenošenju i dopremanju teških boca sa kiseonikom, preko potrebnog najtežim pacijentima.

Tada se njihova rešenost da se ne vraćaju kriminalu i delinkvenciji potvrdila na najplemenitiji način, a sada su, dobivši siguran posao, u prilici da imaju čvrst oslonac u životu.

Kurir.rs