U Srbiji će danas biti sunčano i toplo vreme. Ujutru po kotlinama i dolinama reka kratkotrajna magla.

Umerena oblačnost bez padavina povremeno u Vojvodini i u istočnoj Srbiji. Duvaće slab i umeren, na planinama i na severu Vojvodine povremeno jak južni vetar. Najniža temperatura od devet do 16, a najviša od 28 do 31.

U Beogradu danas pretežno sunčano i toplo vreme. Vetar slab i umeren, južni. Najniža temperatura od 13 do 16, a najviša oko 30.

t.jpg
RHMZ 

Biometeorološka prognoza

Očekivane biometeorološke prilike nepovolјno će uticati na astmatičare, srčane i cerebrovaskularne bolesnike, pa im se savetuje oprez. Kod osetlјivih osoba su mogući bolovi u mišićima i zglobovima kao meteoropatske reakcije. U saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da će do subote u većem delu Srbije biti zabeležene letnje temperature. Biće pretežno sunčano uz maksimalnu temperaturu danas od 28 do 31 stepen; u petak, koji će ujedno biti i najtopliji dan, od 30 do 33 stepena i u subotu od 24 stepena na severozapadu Bačke do 32 stepena u centralnoj i južnoj Srbiji.

Sutra će na snazi biti žuti meteo alarm zbog očekivanih visokih temperatura.

p.jpg
RHMZ 

Naoblačenje s kišom, plјuskovima i grmlјavinom najpre će u subotu ujutro i pre podne zahvatiti Bačku, a posle podne i uveče će se proširiti na ostatak Vojvodine i zapadne Srbije.

Zbog najavljenih nepogoda, u subotu će na snazi biti i narandžasti meteo alarm,i to u Sremu, Bačkoj i na zapadu Srbije.

s.jpg
RHMZ 

Mestimično se očekuje od 20 do 40 mm padavina za 12 sati. Kiša i plјuskovi očekuju se i na području Beograda u subotu krajem dana i tokom noći.

U nedelјu u celoj Srbiji pretežno oblačno, osetno hladnije i vetrovito, mestimično s kišom. Temperatura će biti u padu za 10 do 15 stepeni i počeće da duva jak severni i severozapadni vetar. Hladno i vetrovito zadržaće se i u ponedelјak, ali uz prestanak padavina i razvedravanje. Od utorka pretežno sunčano uz porast temperature.

Kurir web

Bonus video:

Kurir televizija Detaljna vremenska prognoza meteorologa Todorovića za Kurir DRUGI DEO