Uplašeni stanari jedne od najdužih ulica na Novom Beogradu, Otona Župančića, mesecima unazad žive u strahu zbog još uvek neindentifikovanog komšije, koji nasumično puca iz vazdušne puške. Poslednji slučaj, u kom je ranjena jedna baka, dodatno je uznemirio stanare ove ulice. 

Reporterka Ksenija Stojiljković ispričala je više o slučaju:

366438_240926.01_13_39_04.Still002.jpg
Kurir Televizija 

- Starica je povređena sa dve dijabole, pogodio je i dalje nepoznat muškarac, a jedna od dve dijabole je ostala u ruci i morala da bude odstranjena hirurškim putem. Meštani kažu da često mogu videti kod terena, gde se sve i dogodio, ranjene ptice. 

Na ovu temu za Kurir televiziju govorio je predsednik Strukovnog udruženja sektora bezbednosti, Dejan Milutinović:

Kurir televizija Milutinović o misterioznom napadaču koji nasumično puca na Novom Beogradu: Zakon se mora promeniti

- Zakonom o oružju i municiji je oružje kategorisano u kategorijama A, B, C i D. Vazdušno oružje može se naći u kategoriji C i D, u zavisnosti od njegove kinetičke energije, kao i municije koju koristi. D kategorija su slabija oružja koja koriste municiju manju od 4.5 milimetara. To su uglavnom oružja koja se slobodno nabavljaju i nije ih obavezno prijaviti. Kategorija C se mora prijaviti i njihova kontrola je strožija. 

On je rekao i šta misli da je po njemu ispravan postupak kako bi se ovakva dešavanja sasekla u korenu:

- Treba se krenuti u postpupak kreiranja novog zakona, i krenuti u prijavljivanje oružja čak iako je kategorija D.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir televizija "VAZDUŠNA PUŠKA JE DOSTUPNA SVIMA UZ LIČNU KARTU, TO MORA DA SE PROMENI!" Stručnjaci: Nije smrtonosna, ali se može da uradi OVO