Cena noćenja u Kopenhagenu košta i do 300 evra po noći, ali ukoliko dolazite tokom letnjih meseci barem ćete uštedeti na hrani jer se u tom periodu održava mnogo festivala ulične hrane.

Travel blogerka Ljubica Boljević nedavno je posetila Kopenhagen, a na Tiktoku je otkrila i kako se kreću cene.

- Povratne avionske karte možete naći već od 50 evra. A ukoliko ne nađete jeftino iz Beograda do Kopenhagena, takođe možete leteti i do Švedske i onda vozom za 40 minuta biti u Danskoj. Što se tiče gradskog prevoza, za 48 sati neograničenog gradskog prevoza u Kopenhagenu trebaće vam nekih 20 evra - navela je Ljubica.

Hrana u restoranima košta između 20 i 30 evra.

- Međutim, ukoliko dolazite tokom leta, postoji mnogo festivala ulične hrane, gde možete uštedeti pare i jesti za nekih desetak evra. Ukoliko želite da posetite muzeje, zamkove i razne znamenitosti, budite spremni da date nekih 20 evra. Za kafu trebaće vam verovatno nekih 6-7 evra, a isto toliko i za peciva - dodala je ona.

 Naglasila je da najskuplja stavka smeštaj.

- Ukoliko želite neki pristojan hotel, trebaće vam 200-300 evra po noći, a ukoliko ste otvoreni za to da delite sobu u hostelu sa drugim ljudima, zavisno od sezone, platićete između 20 i 50 evra po noći. Ukoliko želite da kupite recimo magnet kao suvenir, budite spremni da za njega date čak 5 evra - rekla je Ljubica u svom video-snimku.

Kineska medijska grupacija Korisne aplikacije za putovanje