Učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Jarka organizovali su humanitarni „Jesenji vašar“ 9. oktobra 2024. godine s ciljem prikupljanja novčanih priloga za uređenje svojih učionica. Ovaj događaj okupio je učenike od 1. do 8. razreda, njihove roditelje, nastavnike, kao i meštane Jarka, koji su se nesebično uključili u akciju.

Kišno jutro nije obećavalo realizaciju zacrtanog plana u školskom dvorištu, ali je ipak sunce zablistalo i pripreme su mogle da počnu. Mali i veliki izlagači su se okupili u prepodnevnim časovima, iznoseći stolove i slažući složno na njih raznovrsne artikle za prodaju. U ponudi se našao slatko-slani asortiman, sokovi i voda za posetioce, igračke, nakit i sve ono što čini pravi vašar. Jesenji motivi i bogatstvo boja krasili su improvizovane štandove.

Veseli i prijatni prodavci uspeli su da pridobiju srca svakog kupca, a zadovoljstvo je bilo obostrano. Posećenost je bila odlična, meštani Jarka rado su se odazvali pozivu svoje dece i unučadi i aktivno učestvovali u organizaciji i spremanju događaja, uz učitelje i nastavnike. Posebnu zahvalnost učenici iskazuju članovima Mesne zajednice na poseti. Ipak, najdraži gosti bili su drugari iz područnog odeljenja iste škole u Šašincima, koji su došli da podrže svoje vršnjake i uživaju u prijatnoj atmosferi.

Kurir/ D.Š Humanitarni "Jesenji vašar"

Posle vašara, učenici su se nadmetali na fudbalskom i odbojkaškom turniru. Domaćini su trijumfovali u fudbalu, dok su gosti odneli pobedu u odbojci. Fer i pošteno, nema šta!

Nakon sportskih aktivnosti, mladi volonteri oba područna odeljenja razmenili su iskustva. Dugogodišnji rad volonterske sekcije u školi i nesebično zalaganje da se pomogne u učenju i socijalizaciji učenicima kojima je to potrebno, čine da volonterska sekcija svake godine broji sve više članova.

Šašinčani i Jarčani proveli su zajedno divno i kvalitetno vreme, sa željom da ih slični događaji ponovo okupe i omoguće nastavak međusobne saradnje i opuštenog druženja dece iz ova dva sremska sela. Osim iste škole kojoj pripadaju, povezuju ih plemenitost, humanost, dobrota, srčanost i odlučnost da ostvare sve što požele. Nestrpljivo čekaju sledeću priliku za susret, ponosni što su Zmajevci u pravom smislu te reči!

Kurir.rs/D.Š.