Procenjuje se da u Nemačkoj živi između 400.000 i 800.000 Srba, a neki od njih su i žrtve prevara koje se dešavaju u ovoj zemlju.

Anja Šoponjai iz Zrenjanina već par godina živi u Nemačkoj, a nedavno je na svom Tiktoku ispričala kako je postala žrtva jedne prevare.

- Najčešća prevara u Nemačkoj gde sam i sama bila žrtva toga, da te zovu telefonom, predstave se, zovemo iz... kao nešto za mobilni telefon. Da li je to Anja Šoponjai i ti sad kažeš da, ja sam da, bitno je da kažeš ja, tj. "da", da potvrdiš. I onda ti oni tu ponude više megabajta, više ovog, više onog, nebitno, ti sad nećeš da pristaneš jer imaš sve to." Dobro, dobro, nisam zainteresovana, hvala, doviđenja" - ispričala je ona.

Nakon nekog vremena, iz meseca u mesec stizao joj je uvećan račun za 10-15 evra.

- Ja sam tako to plaćala, otkud znam, nešto tamo za mobilni. I jednom kad je stiglo 45 evra, ja nisam to htela da platim i otišla sam u tu moju ustanovu, gde plaćam mobilni telefon i pitala sam šta je ovo meni stiglo da ja platim 45 evra. Gde mi čovek kaže, "A pa vi ste sklopili ugovor". Ja kažem: "Ja sklopila ugovor, pa ništa nisam potpisala, nikakav papir nisam dobila, kako sam izgubila?" - navela je Anja.

 Dodala je da su oni napravili neki ugovor.

- Na osnovu onog "da" kada su me pitala da li sam ja Anja. Oni su sve to lepo iseckali, montirali, ja sam kao prihvatila to nešto što su oni ponudili i tako sam ja plaćala. Rekla sam da to nije istina, da hoću da se to stornira i taj čovek je rekao toj ženi da ja to nisam prihvatila i sve se storniralo. Zvoni meni nedavno telefon, kad opet ista priča. Međutim, ja sam rekla da ih ne razumem i da pošalju mejl, rekli su da hoće. Mejl nikada nije stigao. Tačno su hteli ponovo da me prevare - ispričala je Anja.

Kurir teleivizija PENZIONERI ŽRTVE PREVARA JER IH GAĐAJU TAMO GDE SU NAJOSETLJIVIJI! Psiholog: Manipulatori su edukovani za ubeđivanje