VUČIĆ OTKRIVA Ovo je PAKLENI PLAN za uništenje Srbije: Priželjkivanje sukoba + intervencija NATO
Foto: Marko Karović

VUČIĆ OTKRIVA Ovo je PAKLENI PLAN za uništenje Srbije: Priželjkivanje sukoba + intervencija NATO

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se, govoreći o svim aktuelnim temama iz Palate Srbija, osvrnuo i na napade na našu državu.

"Pre dva ili tri dana Republika Srpska je donela odluku da pomeri sednicu o razduživanju, da li ste primetili da to nigde nije vest? Oni ne žele da se nešto tako zaustavi ili odloži, a to je zbog priželjkivanja sukoba plus intervencija NATO. To vam je zajedničko i za snage u Prištini i za snage u Sarajevu i mnoge druge. Oni čekaju priliku, pošto NATO nije imao hrabrosti da napadne Rusiju, da su imali principe to bi uradili kao što su napali malu Srbiju, ali su to promenili", naveo je predsednik Vučić, pa dodao:

"Važno je da pokušaju da njih privuku da Srbija napravi nešto, da bi NATO morao da interveniše i ne bi li Srbija bila slomljena".

To se dešava na tri načina objasnio je Vučić:

  • revizionizam - uvek će se govoriti u srpskoj krivci i srpskoj agresiji, ma koliko to glupo bilo, jer su se oni otepljivali od nas.
  • ruski agenti - to ćete uvek moći da vidite, to je važno da se pokaže u svakom trenutku
  • lažno optuživanje da Srbija želi rat - obrnuto propocionalno jer oni to žele ,a Srbija samo to ne želi ni po koju cenu
  • nedostatak demokratije (diktatura) - ne bi li se pokazao jedan sveukupni antizapadni pristup Srbije i ne bi li se tražila od Zapada podrška za akcije protiv naše zemlje.

- Ovo je veoma opasno i reč je o ozbiljanom plan koji se provodi, a da bi se to ostvarilo potrebno je ekonomsko slabljenje Srbije:

  • usporavanje evropskih integracija Srbije - to rade i zemlje iz okruženja i zemlje koje su članovi EU i koje nisu
  • jadarit - gde mi moramo da usporimo svoj ekonomski rast i to se vrlo lukavo radi

Za sve to je potrebna političko medijska agresija. To ide kroz:

  • evropske i svetske medije
  • regionalne medije
  • srpske medije

Kod nas možete da čujete da sam ubica diktator, a kod drugih ne možete da čujete neuporedivo manje stvari, a da ne budete osuđeni to za šta ste nekoga prozivali - rekao je Vučić i ukazao na orgnazivoanu akciju medija u Sarajevu, Podgorici, Zagrebu, Prištini.

- Sve će biti Vučić poludeo, pobesneo, staviće mi da su mi uši klempave, iako nisu. Šta god dobro uradite, to mora da se prikriva - kaže Vučić.

- Pre dva ili tri dana je Republika Srpska je donela odluku da odloži sednicu o razdruživanju. To bih kod ovih drugih trebalo da donese neku vrstu radosti i da tio bude važna vest i da se o tome govori, ali to nigde nije vest - kaže Vučić i dodaje da to nije vest jer oni žele da se dogovdi četvrta stvar.

Četvrta stvar je Priželjkivanje sukoba + intervencija NATO, to vam je zajedničko za sve. Oni čekaju prilike, NATO nije smeo da napadne Rusiju, ali pošto je Srbija suviše mala, nije nuklearna sila, zato je važno da za njih da Srbiju isprovociraju, kako bi NATO mogao da intervenište, ne bi li Srbija konačno bila slomljena.

- Ono su juče bili nedvosmisleno pozivi na rat i sukobe uz mnogo uvreda i neistina.

Na kraju bi usledio kraj Srbije i oni bi rekli da su uspeli. Do kada god Srbija ne ispunjava njihove želje, neće biti po njihovom sudu mira na Balkanu - objasnio je Vučić.

Bonus video:

00:47

Vučić - Investicija je ogromna, 89 miliona, još neki veliki pogon da izgradite do 2027. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track