PREDSEDNIK VUČIĆ IZ KAIRA: Napad na Trampa je akt mržnje, verujem u snagu američkog naroda da ovo prevaziđe
Foto: screenshot Pink tv

uključenje UŽIVO iz egipta

PREDSEDNIK VUČIĆ IZ KAIRA: Napad na Trampa je akt mržnje, verujem u snagu američkog naroda da ovo prevaziđe

Politika -

Uveren sam da ćemo u Srbiji uspeti da sačuvamo razum, poručio je predsednik koji se prethodno sastao s patrijarhom Koptske pravoslavne crkve

KAIRO - Verujem u snagu američkog naroda da sve ovo prevaziđe i uveren sam da ćemo mi u Srbiji uspeti sa sačuvamo razum, da razumemo i shvatimo koliko je mir važan, koliko je stabilnost važna i da guramo zemlju napred, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučića uključivši se jutros uživo iz Kaira.

On se odmah osvrnuo na noćašnje događaje u SAD kada je iz snajpera pucano na nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa tokom predizbornog mitinga u Pensilvaniji.

1 / 5 Foto: screenshot Video Plus

- Želeo bih da izrazim zabrinutost zbog užasnih događaja koji su se zbili u SAD pokušajem atentata na bivšeg predsednika i predsedničkog kandidata Donalda Trampa. Želim mu dobro zdravlje i brz oporavak. Nadam se da će ovo ludilo mržnje koje se širi svud po svetu da prestane i da će postojati veće poštovanje za drugačije stavove, viđenja. I da će manje biti agresije posebno od onih koji uvek drugima prebacuju da su agresivni, a najčešće baš s te strane dolaze napadi - kazao je Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije boravi u zvaničnoj poseti Arapskoj Republici Egipat od 12. do 14. jula 2024. godine.

Tokom boravka, predsednik Vučić se sastao s predsednikom Arapske Republike Egipat Abdelom Fatahom al Sisijem, nakon čega je prisustvovao svečanom ručku koji je u njegovu čast u Predsedničkoj palati priredio predsednik Al Sisi.

01:28

Aleksandar Vučić: Izražavam zabrinutost zbog pokušaja atentata na Trampa, želim mu brz oporavak

Sastanak s poglavarom Koptske pravoslavne crkve

Predsednik Vučić se sastao i sa predsednikom Arapske lige Ahmedom Abul Geitom, kao i sa poglavarom Koptske pravoslavne crkve i patrijarhom Aleksandrijskim Tavadrosom II.

Aleksandar Vučić
foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Imali smo odličan razgovor sa patrijarhom koptske pravoslavne crkve. Razgovarali smo o miru saradnji i jedinstvenom pravoslavnom naporu da se održi mir. Lep razgovor da naučimo nešto više o koptskoj pravoslavnoj crkvi.

01:11

Aleksandar Vučić: 15 miliona pravoslavnih vernika u Egiptu žive u miru i slozi sa muslimanima

Tokom zvanične posete, predsednik Vučić danas će imati odvojene susrete i sa predsednikom Parlamenta Arapske Republike Egipat Hanafijem Ali Gebelijem, kao i predsednikom Vlade Arapske Republike Egipat Mostafom Madbulijem, nakon čega će se obratiti na Egipatsko-srpskom poslovnom forumu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track