Ocenjujući da je reč o "monstruoznim optužbama", Omerović je istakao da Zukorlić poslednim izjavama "prešao na veoma opasan teren"

BEOGRAD - Član skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Meho Omerović odbacio je danas kao "nebulozne ideje" optužbe glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića da je napad na šefa njegovog obezbeđenja "naručeno ubistvo" i pozvao ga da podeli saznanja koja ima i sa nadležnim organima.

Ocenjujući da je reč o "monstruoznim optužbama", Omerović je istakao da Zukorlić poslednim izjavama "prešao na veoma opasan teren". Zukorlić je juče izneo tvrdnju da je napad na aktivistu Islamske zajednice Aldina Dolovca naručen i za to optužio lokalnu samoupravu Novog Pazara i "ministra koji je zastupa u Vladi". Muftija je demantovao da je Dolovac šef njegovog obezbeđenja i naveo da je napadač, Iksan Zejnelović svojevremeno bio portir u Islamskoj Zajednici, "ali je izbačen kada smo saznali za njegov kriminalni dosije".

Po rečima Zukorlića, Zejnelović je zaposlen u gradskoj upravi Novog Pazara, ali su mu najčešća zaduženja "specijalni zadaci", poput napada na Dolovca ili nedavni jednomesečni boravak u Siriji "gde sigurno nije bio na godišnjem odmoru".

"Od muftije Zukorlića smo navikli da slušamo zapaljive izjave i nebulozne ideje,od kojih su najviše štete imali sami Bošnjaci! Samo zato da dobio medijski prostor", ocenjuje Omerović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Kako je dodao, "bolesna ambicija čoveka koji bi hteo da bude sve i da ima sve je ipak poslednjim izjavama prešla na veoma opasan teren".

"Obračun vatrenim oružjem ljudi koji su, koliko do juče, bili zaduženi i za njegovu ličnu bezbednost muftija je iskoristio za optužbe na račun najviših državnih organa..Odavno taj verski vođa i političar, za sve optužuje Rasima Ljajića, koji mu se i u šoljici kafe priviđa.. ali je ovoga puta prevazišao samog sebe", smatra Omerović.

On ističe da "monstruozne optužbe za naručeno ubistvo šefa njegovog obezbeđenja, za koje u svom stilu tvrdi da je napad na njega i Islamsku zajednicu, zaslužuju posebnu pažnju"."Muftija bi morao da odgovori za njegova saznanja da je Zejnelović plaćen za specijalne zadatke, da je boravio u Siriji kako bi napravio izveštaj za borce koji su iz Sandžaka", napominje Omerović.