U okviru programa „Vidovdan 2024“ u Kruševcu je održan Vidovdanski sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza grada Kruševca, a pod pokroviteljstvom Grada Kruševca.

Sajam je počeo defileom mladih sportsista Lazarevog sa platoa kod Doma sindikata, ka terenima na Bagdali.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnikIvan Manojlović.

-Kada govorimo da je Kruševac procvetao, često se kaže da je procvetao privredno i infrastrukturno. Ali, kada vidimo ove mlade sportiste koji su već poneli silne nagrade i priznanja na regionalnim i međunarodnim takmičenjima, kao i starije sportiste koji su ostvarili zapažene rezultate, onda zaista možemo da kažemo da naš grad cveta. Ovakva slika najboljih sportista može svima da služi na ponos. Grad ima obavezu da i dalje ulaže u sportsku infrastrukturu, da poveća sportske stipendije i nagrade kako bi još više motivisao mlade sportiste. Zahvaljujem se trenerima na entuzijazmu i naporu koji ulažu u sportiste, kao i roditeljima koji podžavaju svoju decu da se bave sportom, izjavio je Manojlović.

najbolji-sportisti-sa-gradonacelnikom.jpg
SPORTSKI SAVEZ GRADA KRUŠEVCA 
foto: Sportski savez Grada Kruševca

Gradonačelnik je uručio zahvalnice za 30 kruševačkih sportskih organizacija koje su učestvovana današnjem Defileu i Vidovdanskom sajmu sporta, a to su:

Sportski savez Grada Kruševca, Karate klub Kruševac, Vaterpolo klub Rasina, Dečiji gimnastički klub Napredak, Plivački klub Napredak, Tekvondo klub Bagdala, Klub za džudo i srodne sportove Kruševac, Plivački klub Rasina, Klub za podvodne aktivnosti Kruševac, Atletski klub Kruševac, Omladinski košarkaški klub Kruševac, Košarkaški klub Napredak junior, Odbojkaški klub Napredak 037, Kik boks klub Car Lazar, Planinarsko sportski klub Jastrebac, Stonoteniski klub Ping Pong, Stonoteniski klub Napad, Moto kros klub Gajić, Džudo klub Extreme, Klub za ritmičku gimnastiku Nika, Fudbalski klub Napredak, Košarkaški klub Feniks 037, Peintbol klub Car Lazar, Aerobik i fitnes klub Endorphine, Fudbalski klub Finale, Sportski savez osoba sa invaliditetom Kruševac, Fit body line udruženje za bodi bilding i fitnes, Odbojkaški savez grada Kruševca, Omladinski košarkaški klub Bagdala, Ragbi klub Kruševac.

Sportski klubovi su imali svoje štandove sa promotivnim materijalom i osvojenim medaljama i peharima na takmičenjima. Okupljenim sugrađanima prezentovali su svoje sportove kratkim nastupima.

Kruševac, kao grad sporta i na ovaj način promoviše sport i kruševačke sportske organizacije sa ciljem da deci i mladima pruža zdraviju budućnost kroz različite vidove sportskih aktivnosti.