NOVO LICE ČAČANSKE TRNAVE: Završeno asfaltiranje sedam putnih pravaca
Foto: 321 Srbija

NOVO LICE ČAČANSKE TRNAVE: Završeno asfaltiranje sedam putnih pravaca

Srbija -

U čačanskom naselju Trnava nedavno je završeno asfaltiranje nekoliko važnih putnih pravaca, ukupne dužine oko dva i po kilometra.

Ovaj projekat predstavlja značajan pomak za lokalnu zajednicu, omogućavajući bolju povezanost i kvalitetniji svakodnevni život stanovnika. Radovi su obuhvatili više ulica i saobraćajnica u različitim delovima naselja, uključujući i ključne deonice koje povezuju glavne saobraćajnice sa stambenim područjima. Radovi vredni 53 miliona dinara, finansirani su od strane Vlade Srbije preko Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, kao odgovor na inicijativu meštana Trnave i Grada Čačka.

Milun Todorović u razgovoru sa meštanima Trnave
Milun Todorović u razgovoru sa meštanima Trnavefoto: 321 Srbija

Za oko 120 domaćinstava koja se nalaze u ovom delu Trnave, asfaltiranje predstavlja ogromnu promenu. Kvalitet života će se značajno poboljšati, jer nova infrastruktura omogućava lakši i sigurniji pristup kućama, školama, radnim mestima i zdravstvenim ustanovama. Do sada su mnogi meštani morali da se suočavaju sa lošim uslovima na putevima, posebno tokom kišnih i zimskih meseci kada su blatnjavi i klizavi putevi otežavali svakodnevni život.

Deca će sada lekše do škole
Deca će sada lekše do školefoto: 321 Srbija

- Pre godinu dana uspeli smo da uradimo predmere, da rešimo imovinsko-pravne odnose, koji nisu nimalo lako bili rešivi i evo da završimo simbolično na Petrovdan, naš veliki praznik, ovih sedam važnih saobraćajnica, za preko 120 domaćinstava. Čestitam zaista radnicima, pre svega, na marljivom poslu, vrednom poslu, na ovih +40 stepeni, pa i većim temperaturama, što su uspeli ovako kvalitetno da urade ove ulice - kazao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, zahvalivši se i građanima na strpljenju.

Obilazak završnih radova
Obilazak završnih radovafoto: 321 Srbija

Asfaltiranje ovih putnih pravaca imaće i dugoročne pozitivne efekte na lokalnu zajednicu. Poboljšana infrastruktura će olakšati dostavu robe i usluga, što će doprineti lokalnoj ekonomiji. Brži i sigurniji saobraćaj će omogućiti bolju povezanost sa centrom Čačka, što može stimulisati razvoj malih preduzeća i trgovina u ovom delu grada.

U turističkom smislu, nova infrastruktura otvara vrata za razvoj ruralnog turizma u Trnavi. Lepote ovog kraja, priroda i kulturno-istorijski spomenici sada su mnogo dostupniji posetiocima. Turisti će lakše moći da istraže okolinu, posete lokalne manifestacije i uživaju u seoskoj atmosferi. Bolji putevi mogu privući i investitore koji su zainteresovani za razvoj turističkih kapaciteta poput pansiona, restorana i etno-sela.

Ni vrućine nisu zasmetale
Ni vrućine nisu zasmetalefoto: 321 Srbija

Lokalna zajednica već planira niz inicijativa koje bi dodatno unapredile turističku ponudu. Meštani Trnave rade na promociji svojih domaćih proizvoda, kao što su med, rakija, sirevi i suhomesnati proizvodi, koji mogu postati atraktivni suveniri za posetioce. Takođe, postoji potencijal za razvoj rekreativnih aktivnosti kao što su pešačenje, biciklizam i ribolov, što može dodatno obogatiti turističku ponudu ovog kraja.

Biće još polsa u Trnavi
Biće još polsa u Trnavifoto: 321 Srbija

Sve u svemu, završetak asfaltiranja putnih pravaca u naselju Trnava predstavlja značajan iskorak za ovaj deo Čačka. Investicija od 53 miliona dinara nije samo ulaganje u infrastrukturu, već i u budućnost lokalne zajednice. Meštani Trnave sada mogu s pravom da očekuju bolji kvalitet života, dok ovaj kraj postaje sve atraktivniji za turiste i investitore. Asfaltiranje ovih puteva je samo prvi korak ka daljem razvoju i prosperitetu Trnave, koji će doneti brojne benefite svima koji žive i rade u ovom prelepom delu Srbije.

Kurir/321Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track