U cilju osnaživanja žena sa ruralnog područja da započnu sopstveni posao, PKS Regionalna privredna komora Kruševac je u saradnji sa KUD “Radomir Jakovljević Jakša” iz Velike Lomnice i udruženjem “Zlatna nit” iz sela Buci organizovala manifestaciju povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena sa sela. Program je obuhvatio i organizovanje izložbe ručnih radova i starih zanata.

– Kuća privrednika, institucija koja pruža nefinansijsku pomoć privrednicima – PKS RPK Kruševac, već treću godinu obeležava Međunarodni dan žena sa sela. Ovde smo danas zahvaljujući Udruženju KUD „Jakša” iz Lomnice i Udruženju „Zlatna nit” iz sela Buci sa kojima imamo jako dobru saradnju još od 2011. godine kada smo počeli da radimo sa ženama.

KUD "Jakša" iz Velike Lomnice Lomnica

- Oni su bili naša pomoć i podrška i sada smo ovde da informišemo i motivišemo žene iz podjastrebačkih sela da se uključe i započnu sopstveni posao, da koriste programe koji su dostupni i da unaprede svoje poslovanje, izjavila je Marija Vesković samostalni stručni saradnik PKS RPK Kruševac.

Kurir.rs/Ž. Milenković

  Bonus video:

Kineski radio Internacional Drevna sela privlače turiste