„Sabor srpske harmonike“ u Čačku okupiće mlade harmonikaše iz cele Srbije 29. i 30. juna.
Foto: Turistička organizacija Čačka

„Sabor srpske harmonike“ u Čačku okupiće mlade harmonikaše iz cele Srbije 29. i 30. juna.

Zabava -

Ova manifestacija, sinonim za negovanje i promociju harmonike kao instrumenta narodne muzike, koja ima duboke korene u srpskoj kulturi, počinje u subotu, 29. juna, kada će se u Gradskoj biblioteci „Vladislav Petković Dis“ održati kvalifikacije za kategorije petlića, mlađih i starijih pionira, kao i dueta do 15 godina. Istog dana, ljubitelji harmonike moći će da prisustvuju i promociji poznate kompanije „Guerrini“ u hotelu „Kole“.

Sabor srpske harmonike
foto: Turistička organizacija Čačka

U nedelju, 30. juna, kvalifikacije se nastavljaju u Kulturnom centru Čačak za kategorije mlađih i starijih juniora, dueta do 15 godina i seniora. Nakon uzbudljivih nastupa, u 18 časova biće dodeljene zahvalnice i proglašeni superfinalisti.

Veliko superfinale, zakazano za 21 čas na Gradskom trgu u Čačku, biće kruna ove manifestacije. U zabavnom delu programa nastupiće superfinalisti uz pratnju Velikog orkestra maestra Vlada Panovića i istaknuti izvođači narodne muzike, među kojima su Radiša Urošević, Danica Krstić, Katarina Bogdanović i Ivana Tasić. Ukupni nagradni fond za najbolje učesnike iznosi 500.000 rsd.

Organizator ove manifestacije je Turistička organizacija grada Čačka, koja je zaslužna za brojne uspešne manifestacije u ovom gradu.

1 / 6 Foto: Turistička organizacija Čačka

Pozivamo sve ljubitelje muzike da dođu i uživaju u ovom muzičkom spektaklu, podržavajući najtalentovanije mlade harmonikaše iz cele Srbije.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track