Beogradska filharmonija je održala prvi ciklus koncerata za bebe u novoj sezoni i ugostila najmlađu publiku (od 17. do 20. septembra, sala BGF). Za sedmu sezonu omiljenih koncertića, orkestar je pripremio program "Moja prva simfonija" i izvodio lepršavu Betovenovu simfoniju br.1, pod dirigentskom palicom Vuka Wolkov-Popovića.

_MDJ5108.jpg
Marko Đoković/Beogradskka 

Na druženjima u trajanju od 30 minuta, bebe uzrasta do 2 godine uživale su u simfonijskom prvencu velikog kompozitora, a Beogradska filharmonija je dokazala da i najmlađi slušaoci mogu da uživaju u simfonijama i u Betovenovoj muzici. Tokom slušanja simfonije bilo je plesa, skakanja i igranja na strunjači pored orkestra, a mnogi su pokazali interesovanje za dirigentski poziv.

Beba Mijat.jpg
Marko Đoković/Beogradska filharmonija 

Rekorder ovog ciklusa ali i svih do sada, bio je mali Mijat kao najmlađa beba koja je za samo dvadeset dana života, već bila u Beogradskoj filharmoniji. U sedmoj sezoni koncertića za bebe bilo je i puno poznate publike, među kojima je Đina koja raste uz Beogradsku filharmoniju i nije propustila nijedan koncert orkestra od svojih prvih dana, pa je tako i Betovenovu simfoniju slušala svaki dan ove nedelje.

Marko Đoković/Beogradskka Beogradska filharmonija je održala prvi ciklus koncerata za bebe u novoj sezoni i ugostila najmlađu publiku

Novi ciklus filharmonijskih koncertića za bebe biće od 11 – 14. februara, potom od 15 – 17. aprila sa završnim ciklusom od 6 – 9. maja 2025. godine. Ulaznice će biti u prodaji nedelju dana uoči početka koncertića na blagajni Beogradske filharmonije kao i onlajn.

(Kurir.rs/J.M.)

 Bonus video:

Kurir televizija SA 9 GODINA POČELA DA SVIRA TRUBU! Evo ko su devojke koje su pesmom "Nikoljdan" OSVOJILE SRCA cele Srbije (KURIR TELEVIZIJA)