Novi film Pedra Almodovara "oduvao" publiku na filmskom festivalu u Veneciji: Svi oduševljeno aplaudirali 17 minuta, orilo se sve
Pedro Almodovar i Tilda Svinton na filmskom festivalu u Veneciji, Foto: Andrea Raffin / INSTAR Images / Profimedia

Novi film Pedra Almodovara "oduvao" publiku na filmskom festivalu u Veneciji: Svi oduševljeno aplaudirali 17 minuta, orilo se sve

Pop kultura -

Pedro Almodovar je, u ponedeljak 2. septembra, na 81. filmskom festivalu u Veneciji predstavio svoj najnoviji film i ujedno prvi na engleskom jeziku "The Room Next Door", koji je dobio senzacionalne ovacije u trajanju od čak 17 minuta.

Čim su se svetla upalila i publika ustala nakon svetske premijere, Almodovar je poljubio ruke glavnim glumicama Džulijani Mur i Tildi Svinton.

Ranije tokom dana, rekao je novinarima u Veneciji da je odlučio da snimi film na engleskom i tako započne "novu eru", ali i da jezik nije bio problem jer su Mur i Svinton "tačno shvatile ton kojim je želeo da ispriča priču".

Tilda Svinton, koja je uzgred na crvenom tepihu zasenila sve u beloj toaleti i tirkiznim štiklama, istakla je da je ovaj film, pre svega, ljubavna priča između Ingrid i Marte, ali i film o evoluciji, bilo da se govori o ratu ili klimatskoj katastrofi.

"“U filmu postoji vera u neophodnost i neizbežnost evolucije gde god da nas to vodi," naglasila je glumica, a preneo Big Portal.

Džulijan Mur pohvalila je Almodovara jer je fokusirao svoj objektiv na "priču o ženskom prijateljstvu i prijateljicama koje su starije".

"Ne znam nijednog drugog filmskog stvaraoca na svetu koji bi to uradio osim Pedra," zaključila je glumica.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

01:28

MLADI GLUMAC PROGOVORIO O REAKCIJAMA NA NJEGOVU ULOGU GEJ OSOBE! Đorđe Mišina bio završio u bolnici: Nisam znao šta pričam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track