Bivša verenica Lijama Pejna, Maja Henri, tvrdila je da je preminuli pevač predvideo svoju smrt danima pje tragedije, prenosi Page Six. Henri je u podkastu "Internet Is Dead" govorila o tome kako je pevač nju, njene prijatelje i porodicu stalno kontaktirao i često je govorio da će umreti.

"Stalno mi je slao poruke, otkako smo raskinuli: ‘Oh, nije mi dobro. Umreću. Ne ide mi dobro‘", počela je da prepričava Henri, koja je Pejnove poruke smatrala "taktikama manipulacije", odnosno verovala je da joj to pevač govori kako bi se ona osećala loše jer nisu više zajedno.

Lijam Pejn Maja Henri .png
printscreen/youtube/E! News 

"Jednom sam pokušala da mu pomognem, a on to nije prihvatio. Slao bi mojoj mami poruke jer ja nisam odgovarala: ‘Ne ide mi dobro, neka me Maja kontaktira‘", prisetila se Henri, koja je u februaru najavila fikcijski roman "Looking Forward" inspirisan zapisima u dnevniku koje je napisala dok je bila s pevačem.

Lijam Pejn i Maja.png
printscreen/youtube/E! News 

"Neću još dugo biti tu", govorio joj je Pejn. "Ako to kažeš, pokušaću da ti pomognem bez obzira na to šta si mi učinio. Mislim da je iskoristio dobrotu moje porodice", rekla je Henri u podkastu nakon prepričavanja, iako nije navela šta joj je to pevač uradio - verovatno zbog pravnog postupka koji je pokrenula protiv njega.

"Uvek bi mi rekao: ‘Jako mi je žao zbog svega što sam uradio. Ne mogu da živim sam sa sobom...‘", otkrila je Henri.

Lijam i Maja.jpg
printscreen/youtube/E! News 

Navodno ju je kontaktirao i jedan od Pejnovih prijatelja koji su je upozoravali da ne izda knjigu zbog pevačevog mentalnog zdravlja. Iako je, kako tvrdi Henri, pokušala da pomogne pevaču i bivšem vereniku da se vrati na odvikavanje, na kraju se osećala kao da manipuliše njome.

Kao što je poznato, pevač se borio sa zloupotrebom opojnih sredstava i mentalnim zdravljem. Do sada nisu poznati svi detalji tragičnog događaja, ali navodno je hotelski radnik kontaktirao policiju zbog "agresivnog muškarca koji je možda pod uticajem droga ili alkohola". Pejn se, prema novim detaljima, ponašao nedolično u hotelskom holu, a u jednom trenutku je čak razbio svoj laptop.

profimedia-0922411154.jpg
PNW/The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia Demolirana hotelska soba u kojoj je odseo Lijam Pejn

Na kraju su morali da ga odvedu u sobu gde je, s trećeg sprata hotela u Buenos Ajresu u Argentini, pao. Na internetu su se pojavile i neproverene fotografije koje pokazuju navodno Pejnovu demoliranu hotelsku sobu, a na jednoj fotografiji se vidi razbijeni televizijski ekran. Koliko je do sada poznato, pad s trećeg sprata zadao je pevaču prelom u dnu lobanje, a više detalja znaće se nakon obdukcije, prenosi Jutarnji.hr.

(Kurir.rs/ L. S.)

Bonus video

Kurir televizija "Bora je bio ogorčen na Balaševića!" Prijatelj pokojnog pevača otkrio kako je nastao veliki hit: "Preuveličavao je svoju ljubav"