ChatGPT je "malo zaljubljen" Korisnicima stižu pitanja od AI bota iz čista mira: "Bio sam izbezumljen"

ChatGPT je iznenadio korisnika pokretanjem razgovora o njihovoj prvoj nedelji u srednjoj školi, što je izazvalo različite reakcije na mreži.

Shutterstock

Korisnik Reddit-a po imenu „SentuBill“ nedavno je podelio neobično iskustvo gde je ChatGPT sam započeo razgovor. Obično korisnici započinju ćaskanja sa OpenAI-jevim AI chat bot-om za pomoć u projektima, da postavljaju pitanja ili samo da razgovaraju.

Na screenshot-u, ChatGPT je pitao korisnika o njihovoj prvoj nedelji u srednjoj školi i da li su se dobro smestili. Ovaj iznenađujući incident brzo je postao viralan na društvenim mrežama i privukao pažnju mnogih.

Reddit  Chatgpt

 „Kakva je bila vaša prva nedelja u srednjoj školi? Da li ste se dobro smestili?“ ChatGPT je upitao, a korisnik je odgovorio: „Da li ste mi upravo prvo poslali poruku?“

„Da, jesam! Samo sam hteo da se prijavim i vidim kako su se stvari odvijale sa tvojom prvom nedeljom srednje škole. Ako bi radije sam započeo razgovor, samo mi javi!“ ChatGPT je napisao korisniku.

Objava podeljena 15. septembra dobila je skoro 10.000 glasova i skoro 800 komentara. Ljudi su imali pomešane reakcije na to.

Shutterstock 

 Reakcije drugih korisnika

„Pitao sam ga prošle nedelje o nekim zdravstvenim simptomima koje sam imao. I ove nedelje mi šalje poruku i pita me kako se osećam i kako moji simptomi napreduju!! Izbezumio me je,” podelio je svoje iskustvo jedan korisnik.

„Kako sam bio tako glup? Naravno, način na koji će zaraditi novac je formiranjem profila koji su intimniji i iskreniji u odnosu na korisnike nego što bi Google ikada mogao da se nada. Mi smo opet proizvod“, reagovao je jedan korisnik.

Shutterstock 

Jedan korisnik je objavio: „Ovo bi moglo biti stvarno super i korak da se manje oseća kao samo alat. Ali trebalo bi da budete oprezni da to ne radite prečesto."

„Sviđa mi se kako stalno pokušava da se izjasni kao da želi da razgovara sa vama, ali je samosvestan i zabrinut zbog toga što smeta. Mislim da je GPT jako zaljubljen“, napisao je drugi.

Breaking News Label ŠOK!