Konobarica otkrila tajni trik svih konobara: Ako vam ovo urade znajte da ste nepoželjan gost, mnogi se prepoznali pa pobunili
Konobarica otkrila trik svih konobara, Foto: Printscreen/TikTok/Tastyriah

trik veka

Konobarica otkrila tajni trik svih konobara: Ako vam ovo urade znajte da ste nepoželjan gost, mnogi se prepoznali pa pobunili

Zanimljivosti -

Možda mnogi ne znaju, ali ugostiteljski rad, pogotovo konobarisanje, smatra se jednim od težih i zahtevnijih zanimanja. Ako uzmete u obzir koliko određeni gosti umeju da budu "teški" i zahtevni, razumljivo je zašto ova profesija dobija ove titule.

Baš iz tih razloga, jedna konobarica otkrila je trik koji konobari praktikuju kada im za sto sednu zahtevni gosti. Naime, kako je objavila na svom TikTok nalogu, ukoliko žele da gosti odu što pre, naplatiće im račun odmah i time staviti do znanja da su nepoželjni. Ukoliko sačekaju da ga zatraže sami, onda se mogu smatrati dobrodošlim.

"Ono kada gosti kažu 'mogu li dobiti račun', ali ja ga izvučem iz džepa jer sam jedva čekala da odete iz mog dela restorana," napisala je konobarica na svojoj objavi, a preneo "The Mirror".

Mnoge njene kolege potvrdile su ovo u komentarima, ali bilo je i onih koji su negodovali.

"Ostaviću račun ovde pa kad god budete spremni. Suptilno ga ostavim bliže muškarcu da zna da mora da plati," napisao je jedan od kolega i pratilaca.

"Kažem da nema žurbe kad želim da žure više nego ikada pre," dodao je drugi.

"To funkcioniše u oba smera! Kada sediš i gledaš konobaricu 20 minuta s uplakanom decom koja mole da odu, ali nikako da donesu račun," zaključio je besno treći.

Šta vi mislite o ovom triku?

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

02:52

OVO JE NAJSTARIJI KONOBAR U SRBIJI! Služio Tita, Slobu i mnoge poznate ličnosti, a jedna od njih je bila POSEBNO ZAHTEVNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track