Silovao je i ubio 17 mladića, a onda se ovako iživljavao nad njihovim telima: Surovi ubica imao je bolesno opravdanje za zločine
Foto: Profimedia

10 godina je bežao

Silovao je i ubio 17 mladića, a onda se ovako iživljavao nad njihovim telima: Surovi ubica imao je bolesno opravdanje za zločine

Zanimljivosti -

Svako ubistvo je samo po sebi kao čin dovoljno potresno. Neke ubice se nisu zaustavljale na tome da nekoga liše života, već su ga zlostavljali na najgnusnije načine. Jedan od najbrutalnijih koje svet pamti je Džefri Damer.

Džefri je celu deceniju vršio brutalne zločine
Džefri je celu deceniju vršio brutalne zločinefoto: eyevine / Eyevine / Profimedia

Ko je serijski ubica Džefri Damer

Džefri Damer (Jeffrey Dahmer), poznat kao “The Milwaukee Cannibal”, bio je američki serijski ubica koji je delovao tokom 1980-ih i 1990-ih. Damer je priznao ubistvo 17 mladih muškaraca i dečaka. Njegov stravičan zločin uključivao ubijanje, silovanje, mučenje i kanibalizam. Bio je poznat po čuvanju delova tela svojih žrtava kao suvenire. Osuđen je 1992. godine i ubijen u zatvoru dve godine kasnije, kada je imao 34 godine.

Brutalna ubistva trajala su celu deceniju

Džefri je priznao ubistvo 17 muškaraca i dečaka, koji su imali između 14 i 33 godine. Žrtve je uglavnom pronalazio u gej barovima. Davao im je alkohol, drogirao ih i ubijao davljenjem ili ubadanjem, a potom bi raskomadao tela.

Uhvaćen je u julu 1991. godine, kada je njegova potencijalna 18. žrtva Trejsi Edvards (52) uspeo da pobegne pošto mu je Damer stavio lisice na ruke i pokušao da ga napadne nožem. Najmlađa žrtva Konerak Sintejsomfon imala je 14 godina, a najstarija Edi Smit 36.

Brutalni detalji otkriveni u dokumentarcu

Dokumentarac Fox Nation "My son Jeffrey: The Dahmer Family Tapes" ("Moj sin Džefri: Porodični snimci Damerovih") u njemu se navodi da Lajonel kaže svom sinu "Tokom detinjstva i ja sam imao uvrnute misli. Isti si kao ja Džefe".

"Začudo, svaki put kada je trebalo da budem uhvaćen, nikada nisam".

Otac tokom razgovora telefonom kaže: "Ništa, apsolutno ništa nije toliko veliko da ne može da se oprosti".

Lajonel potom pita svog sina ubicu: "Šta je bila tvoja prva fantazija, pitao sam se, koju si imao, a da si pomislio da je možda čudna ili uznemirujuća?".

Damer je dugo živeo ispod radara policije, iako nije preterano vodio računa o tome da li će biti uhvaćen. Naime, za deset godina on je počinio 17 ubistava, a jedino što ga je zaustavilo na putu krvoprolića bio je borbeni afroamerikanac, koji je uspeo da izbegne sudbinu svojih predhodnika i da dovede policiju do ovog krvnika.

Bolesno opravdanje za zločine koje je počinio

U intervjuu koji je dao 1993. godine, nakon što je uhapšen, Damer je pričao o tome šta ga je navelo da ubije toliki broj mladića.

- Imao sam tu opsesivnu želju da ih kontrolišem, da ih posedujem večno. Nisam ih ubijao jer sam bio ljut na njih, ili zato što sam ih mrzeo, želeo sam samo da ih zadržim sa sobom i kako je moja opsesija rasla, čuvao sam njihove delove tela, kao što je lobanja - naveo je Damer u intervjuu za Jailhouse.

-Vremenom sam ih posmatrao samo kao objekte, ne bića koja su živa i koja dišu. I zato mi je postajalo sve lakše da radim to što sam radio - pričao je Damer.

Na smrt ga je pretukao Kristofer Skarver, cimer iz ćelije 1994. godine.

(Kurir/M.J)

Bonus video:

02:53

Braća poginula dok su čistili bunar! Veljković o opasnosti ovog posla: Dešavali smrtni slučajevi, treba imati petlju sići dole!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track