PAŽLJIVO BIRAJTE: Evo kako da prepoznate da li je meso sveže i zdravo
Ponekad je teško pronaći dobar komad mesa, pogotovo u velikim tržnim centrima.
Evo nekoliko saveta koji mogu biti važni u potrazi za kvalitetnim mesom, piše Atrijum.
1. Mleveno meso
Najsigurnija opcija je ona kada ga mesar melje pred vama. Sve drugo je nesigurno, tim više što meso jednom kad se usitni, ne može dugo da stoji, pa treba da se potroši za jedan, maksimalno dva dana.
2. Biftek
Ovaj najkvalitetniji komad junećeg ili goveđeg mesa, koji se, više ili manje pečen, priprema na žaru, pre svega mora biti svetlije boje i pun čvrstine. Ako je sive boje i pun vode, najverojatnije je bio smrznut.
3. Teleća džigerica
4. Juneća plećka
Ako je zdrava i sveža, u oči će vam odmah upasti zdrava, crvena, lepa boja mesa i čvrsta tekstura. Primetite li primese sive ili crne boje, moguće da nije baš sveža..
5. Piletina
Piletina mora biti normalnog mirisa, svetle boje, a ne sme biti tamna oko kostiju i mlohava, jer to znači da je stara. Što se tiče ćurećeg mesa, obratite pažnju da su krila i prsa nežno roze boje, i da je batak malo tamniji, što je sasvim normalno i ne znači da meso nije sveže. Zelenkasta boja ćurećeg mesa znači da je meso staro.
(radiosarajevo)
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti