Nikad dosta voća koje po toploti najviše prija organizmu. Ako vam je do eksperimentisanja u kuhinji, isprobajte ovaj božanstveni kolač sa kajsijama.

Potrebno je:

Za biskvit

2 jaja
3 kašike šećera
5 kašika brašna
50 ml ulja
100 ml jogurta
1/2 praška za peciva
800 gr zrelih kajsija

2 pudinga od slatke pavlake
4 kašike šećera
500 ml mleka

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt i sve dobro izmešati.

Pleh obložiti pek papirom. Sipati pola testa u pleh i rasporediti. Peći na 200 stepeni oko 10 min samo malo da zapeče.

Puding skuvati u mleku, dodati šećer. Prohladiti malo puding pa sipati polovinu prohlađenog pudinga pa rasporediti pola kajsija.

Preko kajsija sipati drugu polovinu pudinga pa ostatak testa. U testo rasporediti ostatak kajsija. Peći na 200 stepeni oko 50-55 min.

Pred kraj prekriti folijom. Pečen kolač posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Vaditi iz kalupa potpuno hladan.

profimedia0361253710.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia