Brokoli i karfiol su jako zdravi i ukusni, ali su još ukusniji ako se ispohuju. Evo načina kako da ih najbrže ispohujete i uživate u potpuno drugačijem ukusu ovog povrća.

Potrebno je:


1 manji brokoli
1 manji karfiol
2 jaja
brašno
prezle
ulje
so

Priprema:

Karfiol i brokoli prvo operite i odvojite cvetove.

Obarite ih u slanoj vodi i izvadite na cediljku da se ohlade.

Umutite jaja, posolite, pa dodajte jednu punu kašiku brašna. Umutiti žicom da testo bude žitko. Malo gušće nego za palačinke.

Cvetove brokolija i karfiola umočite u jaja. Na foliju sipajte prezle.

Stavite umočen karfiol i brokoli u prezle, tako da budu skroz u prezlama.

Pržite u dubljem ulju.

Prjatno!

profimedia0351714971.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia