Za pripremu ovog jela možete koristiti obične tikvice, ali poželjno je da budu mlađe i bez semenki. Pored toga, spremite i špagete, i malo slanine za bolji ukus.

Potrebni sastojci.

350 g špageta

300-400 g tikvica (zelene)

100 g slanine

200 ml pavlake za kuvanje

2 čena belog luka

puter

so

biber

origano

Priprema:

U šerpu stavimo vodu i kašičicu soli. Kada voda prokuva dodajemo špagete. Dok se špagete kuvaju pripremamo sos sa tikvicama i slaninom.

U tiganj stavimo malo putera i pustimo da se otopi. Dodajemo slaninicu iseckanu na trakice i pržimo. Kada je slaninica ispržena izvadimo je u činiju. Višak masnoće ocedimo.

U istom tiganju stavimo sitno iseckan beli luk da se proprži par minuta. Zatim dodajemo iseckane tikvice i dinstamo ih 10-15 minuta.

Tikvicama dadajemo već proprženu slaninicu i dodajemo malo bibera i origana. Sve promešamo i dodajemo pavlaku za kuvanje. Ostavimo da se sve prokrčka 5-10 minuta.

Kada je sos spreman dodajemo skuvane špagete i sve promešamo.

Serviramo sa origanom i parmezanom i jelo je gotovo.

Prijatno!

screenshot-74.jpg
Foto: printscreen YT

Kurir.rs, Recepti / Foto: Printscreen Yt