Pire krompir važi za jedno od osnovnih, početničkih jela, koje bi svako trebalo da ume da napravi, a ispostavilo se da većina nas greši u pripremi - jedan kuvar otkriva i u čemu tačno.

Većina nas će ga pripremiti ovako - skuvaćemo krompir, procediti ga i dodati puter/mleko/sir pa onda sve sjediniti - i zbog toga jedemo bezukusni pire.

"Krompir ima vrlo delikatan ukus, i kada ga skuvate i procedite, pa vodu bacite, sa njom ste bacili i ukus krompira", objašnjava kuvar Tajler Florens.

I zato, savetuje on, umesto da krompir kuvamo u vodi, treba da ga kuvamo u mleku i puteru. Dakle, iseckan sirov krompir stavimo u mleko i ostale mlečne proizvode sa kojima inače pripremamo krompir i pustimo da se sve zajedno skuva, kako ne bismo izgubili ukus krompira.

profimedia0398572512.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia