Rolat sa malinama je nešto najlepše što možete jesti u letnje doba godine. Iskoristite priliku dok im je još sezona jer je rolat bolji i sočniji ako se ne koristi voće koje je pre pripreme bilo smrznuto.

Sastojci:

200-250 g mlevenog keksa (sa plazmom uvek najbolje)
150 g margarina
100 g čokolade (može i mlečna)
150 ml mleka
1 kašika kakao praha
2 kašike meda (može šećer)
300 ml slatke pavlake
200 g krem sira (može i kisela pavlaka)
100 g kokosovog brašna
200-300 g malina


Ukrasite čokoladnim prelivom ili šlagom.

Priprema:

Zamesite testo od keksa, rastopljenog margarina, mleka, meda, kakao praha i iseckane čokolade. Ostavite 15-20 minuta u frižideru, pa razvucite između folije ili kese za zamrzivač.

Za fil umutite slatku pavlaku sa krem sirom, dodajte kokos, pa premažite preko korice.

Poređajte maline i umotajte. Nekada bude savršeno umotan rolat, a nekad i ne.

Ostavite da stoji 2-3 sata u frižideru i uživajte u odličnom ukusu.

profimedia0316520891.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia