Sastojci:


400 g keksa

3 dl mleka

kesica vanilin šećera


Fil:


3 kesice pudinga od vanile

1 l mleka

10 kašika šećera

200 g bele čokolade

125 g margarina

500 ml slatke pavlake

šlag za ukrašavanje

Priprema:


1. Od litre mleka odvojiti jedan decilitar, a ostatak zajedno sa šećerom staviti da provri. U manju količinu mleka izmešati prašak za puding, pa ga dodati u kipuće mleko i mešati dok se ne zgusne. U to dodati belu čokoladu izlomljenu na kockice i margarin, pa smesu ostaviti da se ohladi. U međuvremenu, umutiti slatku pavlaku, pa je, kašiku po kašiku, dodavati u prethodno pripremljenu hladnu smesu i sve dobro sjediniti.

2. Keks natapati u mleko i ređati na tacnu.

3. Smesu od pudinga i slatke pavlake podeliti na dva dela i jednu staviti preko keksa, potom dodati još jedan red, pa opet ostatak fila, i na kraju završiti s keksom namočenim u mleko.

4. Kolač posuti šećerom u prahu, ukrasiti tankim slojem šlaga ili mlevenim orasima.

Foto: Shutterstock