Knedle sa šljivama mnogima su omiljeni dezert, ali se zbog dugog i komplikovanog procesa pripreme retko odlučuju da ih spremaju. Kuvanje krompira, priprema i mešenje testa za pripremu knedli mnogima zadaje muke i oduzima mnogo vremena. Zbog toga će brzi recept za koji vam ne trebaju ni krompir ni rešiti vaš problem i skratiti vreme pripreme.

Sastojci (za 4 osobe):

- 2 šoljice vode
- 2 šoljiceglatkog brašna
- sveže šljive ili džem po želji
- so (po želji)
- 2 do 3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

1. Zakuvajte posoljenu vodu i u nju dodajte brašno.

2. Mešajte dok se brašno i voda ne povežu i ne obazirite se na grudvice.

3. Na radnu površinu pospite malo brašna i na to stavite dobijenu smesu iz lonca.

4. Ostavite da se barem malo ohladi (kako biste mogli da mesite), u nju dodajte maslinovo ulje i so i sve zajedno dobro izmesite rukama dok ne dobijete glatko testo bez grudvica.

5. Testo isecite na komade, u svako parče utisnite šljivu ili kašikom marmeladu i dlanovima oblikujte kuglice.

6. Dobijene knedle kuvajte u posoljenoj vodi dok ne isplivaju na površinu.

7. Poslužite ih prelivene maslacem i prezlama, a po želji ih posipajte šećerom ili cimetom.

profimedia0394238957.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Zadovoljna.hr/Foto: Profimedia