Kafanska kupus salata uvek je nekako lepša, slađa, mekša i saftanija nego ona koju pripremimo kod kuće.

Tajna dobre salate od kupusa samo je delom u količini, a više se krije u činjenici da naseckani (ili narendani) kupus odstoji duže nego kad mi spremamo kod kuće za ručak.

Kuhinjsko osoblje, naime, usitni sam kupus unapred, a ponekad se i začini veća količina.

profimedia0329784871.jpg
Foto: Profimedia

To daje vremena povrću da otpusti vodu i omekša pod delovanjem soli i sirćeta pa je rezultat super ukusna salata.

Uz par trikova, lako ćete postići isti ukus.

Sastojci:

  • kupus
  • so
  • šećer
  • jabukovo sirće
  • maslinovo ulje
  • biber

Priprema:

Naseckajte kupus što tanje (ili ga narendajte), pa ga ovlaš posolite i lagano izgnječite rukom.

Dodajte na vrh noža šećera pa izmešajte viljuškom i kašikom i, ako je moguće, ostavite salatu da odstoji bar desetak minuta.

Sada prelijte sa malo jabukovog sirćeta i maslinovog ulja pa dobro izmešajte i pobiberite.

Po želji, dodajte i malo peršuna - za dekoraciju!

profimedia0290986738.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Lepa & Srećna