Ruske kape mogu biti i posne, a prave se jednostavno. Moži žete da uživate u njima za vreme posta do mile volje.

Potrebni sastojci: Za biskvit:

  • 200 ml kisele vode;
  • 200 gr brašna;
  • 1 prašak za pecivo;
  • 50 ml ulja;
  • 100 gr šećera;
  • 2 kašike kakaa.
profimedia0375239384.jpg
Foto: Profimedia

Za fil:

  • 4 kašike prah sojinog mleka;
  • 500 ml vruće vode;
  • 100 gr šećera;
  • 1 vanilin šećer;
  • 3 kašike gustina;
  • 3 kašike brašna;
  • 250 gr posnog margarina;
  • 3 kašike prah šećera;
  • 100 gr kokos brašna.

Za glazuru:

  • 100 gr posne crne čokolade;
  • 2 kašike ulja ili kockica margarina.

Način pripreme:

U činiju sipajte brašno sa praškom za pecivo, dodajte šećer, ulje, kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačite.

Pleh dimenzija 40 x 30 obložite pek papirom pa sipajte testo. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada bude pečeno, istresite na drugi pek papir a onaj sa kojim se kolač pekao skinite.

Kada se dobro ohladi kalupom vadite krugove. U vruću vodu dodajte šećer i ubacite 4 kašike mleka u prahu pa stavite na šporet.

Izmešajte brašno i gustin sa vodom, a kada provri dodajte u mleko i dobro izjednačite žicom. Ostavite da se sasvim ohladi uz često mešanje.

U plastični sud ubaciti omekšan margarin i 3 kašike prah šećera pa umutite dok ne postane penasto. Kad se fil ohladi, postepeno dodajte margarin i sve dobro mutite da bude glatko.

Na jedan krug nanesite malo fila pa poklopite drugim krugom, potom fil namažite oko kolača i uvaljajte u kokos.

Rastopite čokoladu i na svaku kapicu stavite po jednu kašičicu. Kada se i to ohladi, kolač je spreman za vaše uživanje!

screenshot-10.jpg
Foto: Printscreen/Youtube

Kurir.rs/Bakina kuhinja/Foto: Printscreen/youtube