Veoma brzo, lako, bez mnogo truda i umeća gotova je poslastica koja će zadovoljiti sve ukućane.

Sastojci:

  • 1 puna šolja mešanog sušenog voća (oko 230 g)
  • 1/2 šolje soka (oko 110 ml) po vašem izboru
  • 300 g tamne čokolade (70% kakaoa)
  • 1/2 pakovanja putera (oko 125 g)
  • 3 kašike meda
  • 13 komada suvog keksa (oko 200 g)
  • 100 g tostiranih badema ili pečenih seckanih lešnika

Priprema:

1. Sušeno voće stavite u manju posudu i sipajte dovoljno soka da ga pokrije. Kratko zagrejte na laganoj vatri i zatim ostaviti po strani.

2. Čokoladu usitnite prstima. Nakon toga je otopite zajedno s puterom i medom, pa odložite.

3. U posudi izdrobite keks, dodajte lešnike ili bademe, natopljeno voće i sve promešajte. Zatim sipajte i otopljenu čokoladu i sve sjedinite mešanjem.

4. Tepsiju obložite pek-papirom (možete i da premažete dno puterom), pa sipajte smesu. Poravnajte je i stavite u frižider (ne morate da pokrivate) na četiri sata ili još bolje preko noći. Kad kolač budete služili, tek onda ga secite na kvadrate.

Kurir.rs/Foto: Shutterstock