Evo kako da lako napravite ukusne vanilin kiflice.

Sastojci:

200 g brašna

150 g mlevenih badema

100 g šećera

srž 1 štapića vanile (ili kesica vanilin šećera)

1 jaje

150 g putera

100 g šećera u prahu

profimedia0351655810.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Izmešajte brašno s bademom, šećerom i polovinom istrugane sredine štapića vanile. Od smese napravite gomilicu, u sredinu dodajte jaje, okolo stavite komadiće putera. Rukama brzo umesite testo. Oblikujte dva valjka, obmotajte ih folijom i ostavite sat vremena u frižideru.

2. Valjke isecite na komadiće od kojih ćete potom oblikovati kiflice. Stavite ih na mastan papir i ostavite da se hlade otprilike 15 minuta.

3. Rernu za to vreme zagrejte na 170 stepeni, obložite pleh papirom za pečenje i pecite kiflice oko 10-12 minuta.

4. Izmešajte šećer u prahu s ostatkom vanile (ili vanilin šećerom), i u tu smesu uvaljajte kiflice dok su još vruće.

Kurir.rs

Foto: Shutterstock