DŽEJMI OLIVER PODELIO RECEPT ZA RUČAK ZA ČETVORO! Potrebna su 4 SASTOJKA, sve košta 350 DINARA, a i dete ga može SPREMITI
Džejmi Oliver proslavio se jednostavnim receptima koje svako može lako da pripremi, a njegovi specijaliteti su uprkos tome ukusni i drugačiji.
Ovaj obrok možete poslužiti kako za doručak, tako i za ručak ili večeru, a možete mu dodavati ili menjati sastojke po želji. Jeftin je i veoma brz i jednostavan za spremanje.
POTREBNO
- 8 jaja
- zeleno povrće (kelj, blitva, zelje, spanać, grašak)
- rikota sir
- maslinovo ulje
- limunov sok
PROPREMA
Dobro operite povrće, isitnite i stavite u neku posudu, pa začinite solju, uljem, limunovim sokom i začinima po želji. Sve pomešajte prstima i pržite minut do dva, a tek onda dodajte prethodno umućena jaja (umutite ih tek ovlaš, ne u potpunosti).
Zagrejte maslinovo ulje (ili puter) na tiganju, pa dodajte smesu od jaja i povrća, te komase rikota sira. Po želji dodajte i malo narendanog parmezana.
Kada propržite ovu fritatu, prebacite tiganj u rernu na još nekoliko minuta. Kad bude gotovo isecite na veće komade i služite sa sušenim kmaslinama ili paradajzom.
kurir.rs
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore