Džejmi Oliver proslavio se jednostavnim receptima koje svako može lako da pripremi, a njegovi specijaliteti su uprkos tome ukusni i drugačiji.

Ovaj obrok možete poslužiti kako za doručak, tako i za ručak ili večeru, a možete mu dodavati ili menjati sastojke po želji. Jeftin je i veoma brz i jednostavan za spremanje.

POTREBNO

  • 8 jaja
  • zeleno povrće (kelj, blitva, zelje, spanać, grašak)
  • rikota sir
  • maslinovo ulje
  • limunov sok

PROPREMA

Dobro operite povrće, isitnite i stavite u neku posudu, pa začinite solju, uljem, limunovim sokom i začinima po želji. Sve pomešajte prstima i pržite minut do dva, a tek onda dodajte prethodno umućena jaja (umutite ih tek ovlaš, ne u potpunosti).

Zagrejte maslinovo ulje (ili puter) na tiganju, pa dodajte smesu od jaja i povrća, te komase rikota sira. Po želji dodajte i malo narendanog parmezana.

Kada propržite ovu fritatu, prebacite tiganj u rernu na još nekoliko minuta. Kad bude gotovo isecite na veće komade i služite sa sušenim kmaslinama ili paradajzom.

kurir.rs